Χρήστες των iPad Pro με επεξεργαστή M4 αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετά την εγκατάσταση του iPadOS 18, με αποτέλεσμα η Apple να αναστείλει προσωρινά τη διάθεση της ενημέρωσης.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε το ζήτημα σε δήλωσή της προς το Engadget, αναφέροντας ότι εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος που επηρεάζει έναν μικρό αριθμό συσκευών.

Το πρόβλημα ήρθε στο φως μέσω της πλατφόρμας Reddit, όπου αρκετοί κάτοχοι iPad Pro με επεξεργαστή M4 περιέγραψαν πώς οι συσκευές τους σταμάτησαν να δουλεύουν μετά την προσπάθεια εγκατάστασης της τελευταίας έκδοσης του iPadOS. Ένας χρήστης με το ψευδώνυμο tcorey23 ανέφερε χαρακτηριστικά: "Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, το iPad μου απενεργοποιήθηκε και δεν ενεργοποιείται πλέον". Ο ίδιος χρήστης πρόσθεσε ότι επισκέφθηκε ένα κατάστημα Apple, όπου επιβεβαίωσαν ότι η συσκευή του είχε καταστεί εντελώς μη λειτουργική.

Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα προβληματική για τους χρήστες, καθώς τα iPad Pro με επεξεργαστή M4 συγκαταλέγονται στα πιο ακριβά μοντέλα iPad που διαθέτει η Apple στην αγορά. Η αδυναμία χρήσης μιας τόσο ακριβής συσκευής λόγω μιας ενημέρωσης λογισμικού προκαλεί εύλογα δυσαρέσκεια στους καταναλωτές.

Ένας άλλος χρήστης του Reddit, με το ψευδώνυμο Lisegot, μοιράστηκε μια παρόμοια εμπειρία. Σύμφωνα με την αναφορά του, το κατάστημα Apple στο οποίο απευθύνθηκε δεν είχε διαθέσιμη συσκευή αντικατάστασης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περιμένει πέντε έως επτά ημέρες για να αποκτήσει ξανά ένα λειτουργικό iPad. Ο χρήστης εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για την έλλειψη ουσιαστικής απολογίας από πλευράς της εταιρείας, καθώς και για τον υπαινιγμό ότι δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίζουν αν η ενημέρωση προκάλεσε το πρόβλημα.

Η εμφάνιση ενός τόσο σοβαρού σφάλματος λογισμικού που καθιστά μη λειτουργικό ένα iPad είναι σπάνιο φαινόμενο. Το ArsTechnica, το οποίο πρώτο ανέφερε αυτή την ιστορία, επισήμανε ότι συνήθως τα iPad μπορούν να τεθούν σε λειτουργία αποκατάστασης (recovery mode) σε περίπτωση που μια ενημέρωση λογισμικού αποτύχει. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο και δεν επιλύεται με τις συνήθεις μεθόδους.

Η αντίδραση της Apple στο ζήτημα ήταν άμεση, με την εταιρεία να αποσύρει προσωρινά την ενημέρωση iPadOS 18 για τα μοντέλα iPad Pro με επεξεργαστή M4. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι αυτών των συσκευών δεν θα λαμβάνουν πλέον την ενημέρωση στο iPadOS 18 μέχρι η εταιρεία να επιλύσει το πρόβλημα. Η Apple δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του ζητήματος.

  • Haha 3