Στην ανοιχτή έκθεση η οποία διεξάγεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο λευκό θόλο, το si-Cluster, ο ελληνικός συνεργατικός σχηματισμός διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, αναδεικνύουν έργα και εφαρμογές διαστημικής τεχνολογίας που ήδη υλοποιούνται και λειτουργούν στην Ελλάδα, δημιουργώντας σημαντικά οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Σε αυτά περιλαμβάνεται η η παρακολούθηση χερσαίων και θαλάσσιων εκτάσεων, η γεωργία ακριβείας, η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, η χωροθέτηση ειδικών εγκαταστάσεων αλλά και το Galileo, της ευρωπαϊκής απάντησης στο GPS. Ειδικά για το Galileo, μαθαίνουμε ότι την περασμένη εβδομάδα εκτοξεύθηκαν και τέθηκαν σε κανονική τροχιά ο 8ος και 9ος επιχειρησιακός δορυφόρος του συνολικού δικτύου το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2016, μετά από αρκετή καθυστέρηση. Η πλήρη πάντως λειτουργία του Galileo αναμένεται πριν το 2020 όταν και θα έχει εξασφαλιστεί η πλήρης ανάπτυξη της συστοιχίας των 30 δορυφόρων.
Τα οφέλη του Galileo έναντι του αμερικανικού GPS είναι μεταξύ άλλων η μη εξάρτηση του από τον αμερικανικό στρατό καθώς και η μεγαλύτερη ακρίβεια του, απαραίτητη για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες οι οποίες θα κάνουν την εμφάνιση τους στο άμεσο μέλλον.
Μέχρι σήμερα ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών που έχουν επισκεφθεί την έκθεση, ξεπερνά τους 500.000, ενώ όπως οι ώρες λειτουργίες είναι από τις 10:00 έως τις 21:00.
Site: European Space Expo
ΣΧΟΛΙΑ (11)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση