Ο πύραυλος αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις του στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, μεταφέροντας δορυφόρους έως 50 τόνων στη χαμηλή γήινη τροχιά ή μέχρι 14 τόνων σε γεωσύγχρονη τροχιά. Όπως φαίνεται στο βίντεο, αφότου απελευθερώσει το φορτίο του, θα επιστρέφει ξανά στη Γη και θα προσνηώνεται σε μία φορτηγίδα.
Η ιδέα θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας του Falcon 9 της SpaceX, αφού στόχος και της εταιρείας του Jeff Bezos είναι ο New Glenn να είναι επαναχρησιμοποιήσιμος, ώστε να μειωθεί το κόστος εκτόξευσης των δορυφόρων. Μάλιστα, στο συνέδριο Satellite 2017 στην Ουάσιγκτον, ο Bezos αποκάλυψε πως ήδη έχει αποκτήσει τον πρώτο πελάτη, τη γαλλική εταιρεία Eutelsat η οποία θα χρησιμοποιήσει τον πύραυλο για να εκτοξεύσει έναν γεωσύγχρονο δορυφόρο μέσα στο 2021-2022.
Η Blue Origin δεν έχει επιχειρήσει ακόμη την προσνήωση πυραύλου σε φορτηγίδα, όπως έχει κάνει η SpaceX, ωστόσο έχει ήδη προσεδαφίσει τον New Sheperd αρκετές φορές στην ξηρά. Στο βίντεο απεικονίζεται η έκδοση του New Glenn που θα διαθέτει δύο ορόφους. Η εταιρεία ετοιμάζει μία ακόμη παραλλαγή του, τριών ορόφων αυτή τη φορά, η οποία θα μπορεί να φτάσει μέχρι τη Σελήνη.
Site: Εngadget
ΣΧΟΛΙΑ (10)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση