Το συνέδριο προγραμματιστών Build 2017 επέλεξε η Microsoft για να ανακοινώσει την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 η οποία έχει την ονομασία Fall Creators Update και μέχρι σήμερα τη γνωρίζαμε ως Redstone 3.

Αν και ο τίτλος της νέα αναβάθμισης αναφέρει τη δημιουργία όπως άλλωστε και το Creators Update που κυκλοφορεί ήδη, εντούτοις οι αλλαγές επεκτείνονται σε πολύ περισσότερα σημεία του λειτουργικού συστήματος, μεταξύ των οποίων και στην εμφάνισή του. Το πρώτο σημαντικό κομμάτι της νέας αναβάθμισης έρχεται υπό τη μορφή της εφαρμογής Story Remix που με βάση από αυτά που είδαμε στην παρουσίαση, είναι ένας νέος video editor πολύ πιο εξελιγμένος και ικανός από το Movie Maker που είχε κυκλοφορήσει πριν μερικά χρόνια η Microsoft.

 

 

Όμως με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, οι δυνατότητες του επεκτείνονται σημαντικά αφού ο χρήστης δε χρειάζεται να κάνει πολλά προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με την τεχνητή νοημοσύνη να προχωρά στην επεξεργασία και στο κατάλληλο μοντάζ ανάλογα με τη μουσική και τα βίντεο που θα χρησιμοποιηθούν. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει εφέ, αλλά και αντικείμενα τα οποία θα προστεθούν στο βίντεο του, όπου στη δεύτερη περίπτωση μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το ίδιο το βίντεο με ελάχιστη προσπάθεια, κάνοντας πολύ πιο εντυπωσιακό το τελικό αποτέλεσμα.

 

Το Fluent Design System, είναι η νέα σχεδιαστική γλώσσα των Windows 10 η οποία φέρνει σημαντικές αλλαγές στα μενού αλλά και στις εφαρμογές, πολλές από τις οποίες μας θυμίζουν τα Windows Vista και τη μεγάλη χρήση διαφανειών που βλέπαμε στα παράθυρα. Άλλα χαρακτηριστικά της νέας εμφάνισης είναι η αίσθηση βάθους, μεγέθους των αντικειμένων, αλλά και η ενσωμάτωση κίνησης σε πολλά στοιχεία, κάτι που κάνει πιο «ζωντανή» την όλη εμπειρία χρήσης.

 

Timeline: Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, ο χρήστης μπορεί να πάει πίσω στο χρόνο και να δει ακριβώς τις κινήσεις τους μέσα από ένα εντυπωσιακό περιβάλλον. Μέσω του Timeline μπορεί να ψάξει για συγκεκριμένες ενέργειες που έχει κάνει όπως την επίσκεψη σε ιστοσελίδες, εκτέλεση εφαρμογών και δημιουργία εγγράφων.

 


 


OneDrive Files on Demand: Η Microsoft επαναφέρει τη δυνατότητα να βλέπει ο χρήστης αρχεία και φακέλους που έχει ανεβάσει στην cloud υπηρεσία του OneDrive, ακόμα και αν αυτά δεν έχουν συγχρονιστεί (κατέβει) στον υπολογιστή του. Πλέον με τα νέα εικονίδια status ο χρήστης γνωρίζει ακριβώς ποια αρχεία υπάρχουν στο σύστημά του, ενώ στην περίπτωση που δεν υπάρχουν στον υπολογιστή, αρκεί το πάτημα τους για να κατέβουν και να ανοίξουν αυτόματα.

 

Clipboard: Ένας εύκολος τρόπος για copy paste κειμένου και διαφορετικών τύπου αρχείων μεταξύ διαφορετικών συσκευών ακόμα και αν αυτές είναι ένα iPhone ή ένα Android smartphone.

 

Pick Up Where you Left Off: Θυμίζοντας τη λειτουργία HandOff των macOS και iOS, τα Windows 10 θα μπορούν από το Φθινόπωρο να προσφέρουν παρόμοια λειτουργία η οποία όμως θα επεκτείνεται σε πολλές πλατφόρμες, όπως το iOS, το Android και τα Windows Phone. Έτσι ο χρήστης θα μπορεί ανοίξει να διαβάσει μια ιστοσελίδα από τον υπολογιστή του και να συνεχίσει την ανάγνωσή της από το iPhone ή από το Android smartphone του μέσω της Cortana και από το σημείο που είχε σταματήσει. Το ίδιο ισχύει για έγγραφα από το Word, Excel και PowerPoint.

 


" data-controller="core.front.core.autosizeiframe" data-embedId='2ada31e82c1bc66f64251a3c588e2a33' allowfullscreen=''>

 


Bash: Εκτός από το Ubuntu τα Windows 10 θα υποστηρίζουν δύο ακόμα γνωστές διανομές Linux, αυτή του Suse και της Fedora. Μαζί με την τελευταία έκδοση του Ubuntu, και οι τρεις διανομές θα είναι διαθέσιμες μέσω του Windows Store για πολύ πιο εύκολη εγκατάσταση.

 

Όλα τα νέα χαρακτηριστικά θα είναι σύντομα διαθέσιμα για όσους συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα Windows Insider ενώ η κυκλοφορία του Windows 10 Fall Creator Update αναμένεται μεταξύ Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου.

https://twitter.com/Windows/status/862702886668468224