Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HTC, Peter Chou, σε δήλωση που παραχώρησε στην Wall Street Journal, ανέφερε ότι η λανθασμένη πολιτική που ακολούθησαν ως προς την προώθηση των προϊόντων τους τον προηγούμενο χρόνο, ήταν η αιτία της αρνητικής εικόνας που παρατηρήθηκε το 2012.

Εντούτοις υπόσχεται να κερδίσει η HTC ξανά το ενδιαφέρον των καταναλωτών αναπτύσσοντας περισσότερο καινοτόμες λύσεις και προϊόντα. Το 2012 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η χειρότερη χρονιά για την εταιρεία καθώς η Apple και η Samsung κατάφεραν να καταλάβουν ποσοστό μεριδίου της αγοράς που κατείχε μέχρι τότε η HTC.

 

Τα έσοδά της σημείωσαν αισθητή πτώση το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, φθάνοντας στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων έξι ετών. Η τιμή της μετοχή της έχει πέσει κατά 80% σε σχέση με το ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2010, όταν η ίδια βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των κατασκευαστών Android στην Αμερική. Τώρα αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάστασή της θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο, ένα σενάριο εντελώς απίθανο ένα χρόνο πριν.Ο Peter Chou ανέφερε συγκεκριμένα: «Τα χειρότερα έχουν περάσει για την HTC, το 2013 ελπίζουμε να μην είναι τόσο δύσκολη χρονιά. Οι ανταγωνιστές μας ήταν ιδιαιτέρως δυναμικοί και επένδυσαν πολλά στο marketing, κάτι που με την HTC δυστυχώς δεν έγινε. Ένα πράγμα που μάθαμε από τον περασμένο χρόνο είναι να δρούμε γρήγορα έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της αγοράς».

 

Σύμφωνα με την Gartner, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας έπεσε στο 2.2% το τρίτο τρίμηνο του 2012 από το 2.7% ένα χρόνο νωρίτερα. Αλλα άλλοι κατασκευαστές, όπως η Samsung, η Apple και πολλοί Κινεζικοί , όπως η ZTE Corp. και η Huawei Technologies Co έβλεπαν το μερίδιό τους να βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η εταιρεία κατάφερε να καταστήσει την Κίνα, μια αγορά-κλειδί για την ίδια. Η συνεργασία της με τον τρίτο μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της συγκεκριμένης χώρας, την έκανε να πουλήσει 2.8 εκ. συσκευές το τρίτο τρίμηνο. Οι αριθμοί αυτοί είναι διπλάσιοι συγκρινόμενοι με τον αριθμό των συσκευών που διέθεσε η Apple το ίδιο χρονικό διάστημα στην Κίνα.

 

Ο Dale Gai, αναλυτής της Barclays δήλωσε: «Η HTC έχει δείξει σημαντική βελτίωση στην σειρά των προϊόντων της ενώ μένει να δούμε αν θα μπορέσει να σημειώσει ικανοποιητική κερδοφορία φέτος. Θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσει από τους άλλους ανταγωνιστές της, ιδιαίτερα στο τομέα του high-end προϊόντος. Το γεγονός ότι δεν κατασκευάζει η ίδια τα εξαρτήματα, υποβαθμίζει την διαπραγματευτική της δυνατότητα με προμηθευτές και εμπόρους».

 

Link.png Site: http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323374504578220860255595952.html?mod=WSJ_Tech_Europe_LeftTopNews[/url]']Wall Street Journal