Να αναφέρουμε ότι το παραπάνω Opteron chip προορίζεται για επιχειρησιακές εφαρμογές και δεν ενσωματώνει υποσύστημα γραφικών.
Του χρόνου, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει ένα χαμηλής κατανάλωσης SoC, στα 20nm που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Cortex A57 της ARM με ενσωματωμένη GCN (Graphics CoreNext) GPU. Δεν είναι όμως αυτά τα... καλά νέα.
Τα καλά νέα είναι ότι θα είναι “pin compatible” με την χαμηλής κατανάλωσης επόμενης γενιάς APU (Accelerated Processing Unit) της εταιρείας που βασίζεται στην αρχιτεκτονική x86 (με πυρήνες Puma+).
Το νέο ARM SoC της AMD θα είναι η πρώτη επίσημη Android πλατφόρμα της εταιρείας. Μην περιμένετε πάντως να έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε ένα motherboard με αυτό το socket, για να μπορείτε να αλλάξετε την x86 APU με το ARM SoC κατά βούληση, αφού προορίζεται για embedded/ client εφαρμογές (π.χ tablets).
Η εταιρεία θα προσφέρει αυτή την ευελιξία σε κατασκευαστές, και θα παίξει το παιχνίδι σε διπλό ταμπλό, αφού η αγορά των x86 chips ολοένα συρρικνώνεται, ενώ των ARM chips ανεβαίνει διαρκώς.
Προσφέροντας στους κατασκευαστές λύσεις x86/ARM που είναι συμβατές στην διάταξη των ακροδεκτών, και επομένως χρησιμοποιούν το ίδιο socket, η εταιρεία εξασφαλίζει ότι μπορεί να επωφεληθεί και από τις δύο αγορές. Το Project Skybridge που αφορά στις αγορές των χαμηλής κατανάλωσης chips για την αγορά των tablets θα μπει σε εφαρμογή το 2015.
Site: Anandtech
ΣΧΟΛΙΑ (24)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση