Ακόμα και αν τα σημερινά προφυλακτικά είναι ιδιαίτερα ασφαλή ενώ παράλληλα προσφέρουν την απαραίτητη άνεση, ορισμένοι Σουηδοί σχεδιαστές ανέλαβαν το δύσκολο έργο της… επανεφεύρεσης τους.

Με την ονομασία Lelo Hex, το νέο αυτό προφυλακτικό χρησιμοποιεί κυψελωτό σχεδιασμό που ενισχύει την αντοχή του. Ο ειδικός αυτός σχεδιασμός, βοηθάει σημαντικά σε ένα ακόμη σημείο: αποτρέπει το ολοκληρωτικό σχίσιμο του προφυλακτικού ως αποτέλεσμα της εμφάνισης μίας μικρής οπής. Στην εικόνα παρακάτω μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει στην περίπτωση που τρυπηθεί με μία καρφίτσα ένα παραδοσιακό προφυλακτικό, και τι συμβαίνει στην περίπτωση του Lelo Hex.

 

gallery_286955_3168_816931.gif

 

Παρόλο που ένα τρυπημένο ή σχισμένο προφυλακτικό ουσιαστικά έχει χάσει την αποτελεσματικότητα του, ενδεχομένως το μικρότερο σχίσιμο να είναι ασφαλέστερο από ένα μεγαλύτερο ή ολοκληρωτικό σχίσιμο, αν και κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται επιστημονικά. Αν και ο κυψελωτός σχεδιασμός το καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικό, εντούτοις το πάχος του είναι περίπου 0,055 χιλιοστά, την ώρα που ορισμένα Ιαπωνικά προφυλακτικά έχουν πάχος από 0,02 χιλιοστά έως 0,018 χιλιοστά. Αυτό ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στην άνεση, ωστόσο πάντως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

 


 

Link.png Site: TheNextWeb