Ο εξωσκελετός αποτελεί προϊόν διεθνούς συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, του Πανεπιστημιακού Κέντρου Νευρομηχανικής του Duke, του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Λωζάνη, του Διεθνούς Ινστιτούτου Νευροεπιστημών Λίλυ Σάφρα του Νατάλ στη Βραζιλία, του Πανεπιστημίου του Κεντάκι και άλλων και θα ελέγχεται από τον εγκέφαλο του/της εφήβου.
Στα πλαίσια του εγχειρήματος “Walk Again” δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα video, που προέρχεται από Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, και το οποίο περιγράφει πως το ειδικό κράνος, που τυπώθηκε με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, θα μεταφέρει τις εντολές του εγκεφάλου του έφηβου, στον ρομποτικό εξωσκελετό μέσω ηλεκτροδίων.
"Θέλουμε να εξάψουμε τη φαντασία των ανθρώπων” δήλωσε ένας από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος, ο Ελληνοβραζιλιάνος Μιγκέλ Νικολέλις στην Washington Post. “Με τη κατάλληλη πολιτική θέληση και επενδύσεις, θα μπορούσαμε να εξαφανίσουμε τα αναπηρικά καροτσάκια” συμπλήρωσε.
Site: TechCrunch
Site: Washington Post
ΣΧΟΛΙΑ (9)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση