Η ομάδα επιστημόνων αναφέρει ότι μια τέτοια μέθοδος θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα ισχυρή στη μελέτη καταπολέμησης ασθενειών όπως ο καρκίνος, σε έρευνες αντιγήρανσης, ή ακόμη και σε μελέτες του φυσικού περιβάλλοντος. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν πόσες φορές διαιρείται ένα κύτταρο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να σταματήσουν τη διαδικασία αυτή, πριν το κύτταρο γίνει καρκινογόνο.
Η νέα τεχνική ονομάζεται RAD (Recombinase Addressable Data) και έχει χρησιμοποιηθεί για την τροποποίηση “κομματιών” του DNA χρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς , έτσι ώστε να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο οι μονοκύτταροι οργανισμοί φθορίζουν από το υπεριώδες φως. Οι μικροοργανισμοί μεταβάλλουν το χρώμα τους σε κόκκινο ή πράσινο ανάλογα με την κατεύθυνση του DNA. Η ομάδα έχει δοκιμάσει επίσης το RAD σε μεμονωμένους μικροοργανισμούς οι οποίοι έχουν διπλασιαστεί πάνω από 100 φορές, καταφέρνοντας σταματήσουν τη διαδικασία.
Επόμενος στόχος για τους ερευνητές μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι η επέκταση της τεχνολογίας για τον προγραμματισμό και αποθήκευση γενετικής πληροφορίας σε επίπεδο byte.
Site: tgdaily.com
ΣΧΟΛΙΑ (27)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση