Προς το περιεχόμενο

paredwse

Super Moderators
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    15.469
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    4

Σχετικά με paredwse

Ιστοσελίδα

  • Website URL
    http://www.insomnia.gr

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τοποθεσία
    Ραφήνα

ΑΛΛΑ

  • Βιογραφικό
    Γεννήθηκε στην Αθήνα. H Αθήνα ακόμη ζητάει συγγνώμη.
  • Τοποθεσία
    Ραφήνα
  • Ενδιαφέροντα
    Σταύρωση
  • Απασχόληση
    Υποψήφιος διδάκτωρ δικτάκτωρ

Πρόσφατες Επισκέψεις

91.084 προβολές προφίλ

paredwse's Achievements

  1. Προσωπικά δεν βαρέθηκα καθόλου στο πρώτο επεισόδιο της 2ης σαιζόν - ΟΚ, είμαι θετικά διακείμενος ούτως ή άλλως με τη συγκεκριμένη σειρά. Για να ξαναμπώ στο κλίμα, είδα την 1η σαιζόν μέσα σε ένα ΣΚ. 😛 ΟΚ, το 1ο επεισόδιο δίνει πρόοδο με το σταγονόμετρο αλλά αυτό δεν με 'χαλάει΄ απαραίτητα. Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια!!!
  2. paredwse

    Κληρονομικά

    Μπορεί να συσταθεί δουλεία δια βίου οίκησης υπέρ της μητέρας (άρθρο 1183 ΑΚ). Κατ'αυτόν τον τρόπο, η μητέρα δικαιούται να μένει στο σπίτι όσο ζει και δεν μπορεί να την βγάλει κανένας έξω.
  3. Επιβεβαιώνω ότι μια χαρά μπορείς, χρησιμοποιώ αποκλειστικά Starlink εδώ και ένα χρόνο με tv box και δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα πουθενά, ούτε στο Ertflix (άλλα ελληνικά δεν έχω δοκιμάσει). Netflix, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+, Ertflix παίζουν κανονικότατα και απροβλημάτιστα.
  4. Ίσως να μπορέσεις να μου υποδείξεις πού ακριβώς στο άρθρο 5 (ή σε οποιοδήποτε άλλο άρθρο της ΚΥΑ) προβλέπεται προσαύξηση του τιμοκαταλόγου του καταστήματος.
  5. Ο νόμος (δεν είναι νόμος, ΚΥΑ είναι) αναφέρεται στην προσαύξηση του μισθού των μισθωτών, όχι στην προσαύξηση των εκάστοτε τιμοκαταλόγων. Αφού επικαλούμαστε κάτι, καλό είναι να ξέρουμε και τι λέει… Η προσαύξηση αυτή καθεαυτη δεν είναι παράνομη. Δεν επιτρέπεται όμως να μην αναφέρεται καθαρά στον τιμοκατάλογο που είναι αναρτημένος στη είσοδο του καταστήματος.
  6. Αν δεν κάνω λάθος, η ΚΥΑ 19040/1981 αναφέρεται στο επίδομα δώρων μισθωτών, όχι στο 'δώρο' που αναφέρει ο TS.
  7. 1. Κάκιστα δεν το έγραφε στον τιμοκατάλογο που έχει αναρτηθεί στην είσοδο του καταστήματος. Αυτό ναι, είναι παράβαση. Παρεμπιπτόντως, ο τιμοκατάλογος έξω από το κατάστημα δεν βρίσκεται εκεί για να προσελκύσει τον πελάτη αλλά γιατί το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει τον υποψήφιο πελάτη του για την τιμολογιακή του πολιτική. Προβλέπεται από τους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (οι λεγόμενοι "Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ") και τυχόν παράβαση τους επιφέρει πρόστιμο. 2. Οι τιμές στα καταστήματα (πλην συγκεκριμένων ειδών που είναι σε διατίμηση) είναι ελεύθερες και δεν ελέγχονται ούτε υπόκεινται σε κάποιο περιορισμό. Έτσι, στο δικό μου κατάστημα η μοσχαρίσια μπριζόλα τιμάται 15 ευρώ το κιλό και στο διπλανό κατάστημα, η μοσχαρίσια μπριζόλα τιμάται 215 ευρώ το κιλό. Γιατί έτσι γουστάρει.
  8. Σύμφωνοι. Δεν είναι ποινικά κολάσιμο (=> η έννοια του παρανόμου). Δεν σε συλλαμβάνουν ούτε σου αφαιρούν πινακίδες. Είναι μια διοικητική παράβαση. Όπως το να παραβιάζεις τον δημοτικό κανονισμό για τα σκουπίδια.
  9. Δεν παρκάρουν παράνομα. Ο κανονισμός στάθμευσης του Δήμου δεν είναι νόμος για να συνιστά η παραβίαση του ποινικό αδίκημα και να επιληφθεί η αστυνομία - είναι διοικητικός κανονισμός και ισχύει διαφορετικός σε κάθε Δήμο.
  10. Να το θέσω διαφορετικά: εάν διαπίστωνες, αφού είχες καθίσει με την παρέα σου και σου είχαν φέρει τον κατάλογο, ότι οι τιμές ήταν αυξημένες κατά 10%-20% σε σχέση με την προηγούμενη φορά που είχες επισκεφθεί το ίδιο κατάστημα; Χωρίς να αναφέρεται τίποτα για επιβάρυνση λόγω εορτών ή κάτι τέτοιο. Θα ήταν εντάξει τότε; Και όχι, ο τιμοκατάλογος δεν ελέγχεται από αρμόδιες αρχές ούτε είναι καταχωρημένος και ναι, μπορεί να αλλάζει όποτε καπνίσει στον μαγαζάτορα.
  11. paredwse

    Προμήθεια ενοικίου

    Ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί συζητάμε σε σελίδες επί σελίδων για κάτι που δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε: 1. Ο ιδιοκτήτης (εκμισθωτής) και ο ενοικιαστής (μισθωτής) έχουν κάνει μία συμφωνία: ο εκμισθωτής παραχωρεί ένα ακίνητο στον μισθωτή (μονοκατοικία/διαμέρισμα/χωράφι/whatever) και ο μισθωτής πληρώνει ένα Χ ποσό ως αντίτιμο της παραχώρησης αυτής. 2. Αυτό το Χ ποσό είναι αυτό που πρέπει να εισπράττει ο εκμισθωτής κάθε μήνα. Τέλος. Οτιδήποτε λιγότερο από το Χ ποσό, θεωρείται μη προσήκουσα καταβολή - σε απλά ελληνικά, δεν έχει τηρηθεί η μεταξύ τους συμφωνία. 3. Αν έχει συμφωνηθεί ότι ο μισθωτής θα δίνει αυτό το ποσό μετρητά στα χέρια του εκμισθωτή και θα λαμβάνει χειρόγραφη απόδειξη, ο εκμισθωτής θα λαμβάνει αυτό το Χ ποσό. Αν έχει συμφωνηθεί ότι μισθωτής θα καταβάλει το αντίτιμο σε τραπεζικό λογαριασμό (ο οποίος είναι εκ των προτέρων γνωστός στον μισθωτή άρα είναι γνωστό και σε ποια τράπεζα τηρείται), ο εκμισθωτής θα πρέπει να λαμβάνει αυτό το Χ ποσό. 4. Αν ο μισθωτής επιλέγει να στείλει τα μετρητά με ταχυδρομικό περιστέρι και το περιστέρι του κοστίζει κάτι, αυτό το κόστος είναι αδιάφορο για τον εκμισθωτή. Ο εκμισθωτής πρέπει να λάβει το Χ ποσό. ΥΓ1: Δεν είναι υποχρεωτική η καταβολή του μισθώματος σε τραπεζικό λογαριασμό. Ούτε για την αστική μίσθωση κατοικίας (τους ιδιώτες) ούτε για την επαγγελματική μίσθωση (τους επαγγελματίες). Απλώς στην επαγγελματική μίσθωση, η μη καταβολή του μισθώματος σε τραπεζικό λογαριασμό δεν 'περνάει' ως δαπάνη. ΥΓ2: Αρκετές φορές, το μίσθωμα μπαίνει κατευθείαν σε λογαριασμό όχι του εκμισθωτή αλλά τρίτου (π.χ. τράπεζας) γιατί εξυπηρετείται δάνειο. Η μη προσήκουσα καταβολή δόσης δανείου θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για τον εκμισθωτή... ΥΓ3: Σε σύγχρονα ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (όχι αυτά του περιπτέρου) ορίζεται ρητά ότι για οποιοδήποτε κόστος συναλλαγής αφορά την καταβολή του μισθώματος, βαρύνεται ο μισθωτής. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες...
  12. Αν έχεις υπολογιστή με Apple Silicon (δηλ. επεξεργαστές της σειράς Μ), ψάχνεις στο Mac App Store για το Tapo και εγκαθιστάς την έκδοση για iOS. Δουλεύει κατευθείαν στον υπολογιστή.
  13. Όχι, δεν υπάρχει άλλη εφαρμογή, μόνο ο δικηγόρος (ο οποίος έχει πρόσβαση στο σύστημα του Κτηματολογίου) μπορεί να σου πει για τους ΚΑΕΚ των υπόλοιπων διαμερισμάτων και, ψάχνοντας ένα-ένα, να δεις ποιο είναι το διαμέρισμα που σε ενδιαφέρει.
  14. Μπορείς σε παρακαλώ να μου δείξεις ένα ΚΑΕΚ που έχει «αναλυτικά τις οριζόντιες και μπορείς να δεις στον εκάστοτε όροφο σε ποιον ανοίκει το κάθε διαμέρισμα»; Γιατί προσωπικά δεν έχω δει τέτοιο κτηματολογικό φύλλο. 100% παράνομο να βάλεις γραβάτα και να έχεις κακομοίρικο ύφος. Μάλιστα.
  15. Τυπικά, η έρευνα στο Υποθηκοφυλακείο γίνεται μόνο από δικηγόρο. Αν δεν ξέρεις να ψάχνεις σε Υποθηκοφυλακείο, είναι λίγο μπερδεψουά. Αν μικροδείχνεις, βάλε ένα πουκάμισο και ένα σακάκι και παίξ'το 'ασκούμενος' και ζήτα βοήθεια με κακομοίρικο ύφος από κάνα υπάλληλο. Παίζει να σου δείξει. Το βασικό είναι να ξέρεις το όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη (και πατρώνυμο και μητρώνυμο για να μην πέσεις σε καμία συνωνυμία και κάνεις άδικο κόπο). 1. Κατά παντός υπευθύνου εξώδικο δεν υφίσταται. 2. Αν κάνεις εξώδικο στον ιδιοκτήτη, ο ενοικιαστής οφείλει να υπακούσει - η άρνηση του συνιστά κακή χρήση του ακινήτου και εδραιώνει λόγο για έξωση. Ποιό όμως είναι το ΚΑΕΚ του ιδιοκτήτη; Όχι τόσο απλό και εύκολο...
  • Δημιουργία νέου...