nikmichas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 καλησπέρες... ...προσπαθώ να συμβουλέψω έναν καλό φίλο, για την αγορά gaming monitor (fallout 4 κυρίως), για το pc του γιου του (ι5 6600K, msi GTX970)... κάντε τον κόπο να μου πείτε δυο λόγια από την εμπειρία σας γιατί εγώ έχω από amiga να πιάσω joystick... απ' όσα σημείωσα χωρίς να μπορώ να τα αξιολογήσω, στο λίγο που αναζήτησα στο διαδίκτυο: - νομίζω ότι να κυνηγήσουμε ips με gsync είναι οικονομικά ασύμφορο... αλλά να πάμε σε tn με 144hz δεν μπορώ να καταλάβω εάν θα είναι κουραστικό για τα μάτια και τί ποιότητα θα' χει η εικόνα... - το vsync αρκεί για το tearing - tn - ips ? - 23,24 ιντσες είναι καλές... στις 27 μάλλον ξεφεύγουμε σε τιμή - 60hz ή παραπάνω - tearing - stuttering - hdmi - displayport ? - 1080p αρκεί? - οθόνη ή να πάμε για tv ? - dell, asus, lg, acer αξιολόγηση service και εγγύησης ? υγ: μία οθόνη που είδα ως πιθανή... https://www.asus.com/Monitors/PB278QR/specifications/ ευχές
MechaCorn Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Ips χρειαζεσαι, 144hz δεν χρειαζεσαι αποκλείεται η 970 να τρέχει το fallout 4 με πάνω από 60fps εκτός και αν παίζεις σε πολύ χαμηλές ρυθμισεις οπότε ειναι άσκοπο. Η dell έχει καλό service από όσο ξερω. Ένα display port θα ήταν καλό αλλά όχι απαραίτητο. 1080p αρκούν, άλλωστε εάν ήθελε 1440p καλύτερα να είχε πάρει r9 390 και όχι gtx 970. Να κοιτάξεις για οθόνη και όχι για TV. Αυτά από εμένα περίμενε όμως και την γνώμη κανενος άλλου. Ελπίζω να βοηθησα
nikmichas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 ok. έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση?
MechaCorn Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 ok. έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση? ποιο ειναι το μπάτζετ σου;
XMorsX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα. Αρχικα να πουμε οτι μονο η Dell εχει πραγματικα καλο service, αλλα το σημαντικοτερο ειναι να μπορεις να αντικαταστησεις αμεσα την νεα οθονη σε περιπτωση απου προκυψει ελλατωματικη απο την πρωτη στιγμη, και αυτο το προσφερουν τα καταστηματα χωρις την μεσολαβηση αντιπροσωπειας. Aπο εκει και περα, οι Eizo, HP και LG πρεπει να εχουν αξιοπρεπη υποστηριξη, οι Αsus και Acer συνηθως ανυπαρκτη. Αλλα ειναι δευτερεον θεμα αν η αγορα γινει απο καταστημα με καλο after-sales support. Σιγουρα καλυτερη η οθονη απο τηλεοραση. Το δίλημμα ειναι 1080p TN με 144Ηz και G-Sync εναντι 1440p 60Hz IPS. H πρωτη θα ειναι καλυτερη για pc gaming, καθως η μικροτερη αναλυση θα επιτρεπει περισσοτερα fps και το G-Sync θα εξαφανιζει tearing (που εμφανιζεται με το vsync off) και stuttering και lags (εμφανιζεται με το Vsync on). Aπο την αλλη οι IPS ειναι καλυτερες οθονες για ολες τις αλλες χρησεις, καποιοι θα τις προτιμουσαν και για gaming λογω πιο ωραιας εικονας, αλλα το tearing αποτελει προβλημα που δε χωνευεται ευκολα οποτε παλι θα επρεπε να εχεις G-SYnc ή στη χειροτερη V-Sync και πολλα fps για να μετριαζεις τα αρνητικα του V-Sync. H PB278QR ειναι καλο παραδειγμα 1440p IPS οθονης καταλληλης για gaming, θα ηταν η προταση μου για την περιπτωση σου σε αυτη την κατηγορια οθονων. Καλυτερες χωριςνα ξεφευγεις στο budget ειναι μονο οι LG 27MB85R, η οποια ομως αν και καλυτερη στα σημεια ειναι αχρειαστα ακριβοτερη για την περιπτωση σου, και η Crossover 2795QHD. Η τελευταια ειναι ενδιαφερουσα περιπτωση, διοτι αποτελει κορεατικη overclockable AH-IPS. Αποτελει τον καλυτερο συμβιβασμο αναμεσα στις 60Ηz IPS και τις 144Hz TN, με τη δυνατοτητα να υπερχρονιστει μεχρι και τα 96Hz τουλαχιστον. Το βασικο αρνητικο της ειναι οτι αγοραζεται μονο μεσω e-bay (ευτυχως πωλειται απο Ιταλια οποτε γλιτωνεις τελωνειο) αρα και η εγγυηση της ειναι περιορισμενη (perfect pixel ενος χρονου, αλλα αν οντως χρίζει αντικαταστασης δε ξερω τι ακριβως κανεις. Εχει καλες κριτικες ο πωλητης βεβαια). Επισης καποιος θα χρειαστει να μαθει πως υπερχρονιζεται η οθονη. Αλλη καλη επιλογη ειναι η ΗP 27xw. Aριστη εικονα οπως οι παραπανω, αλλα μονο 1080p αναλυση. Αυτο ειναι καλο για gaming, καθως σημαινει περισσοτερα fps. Κανει OC στα 75hz. Μεγαλου ατου της το σχεδον glossy coating της που χαριζει πιο ζωντανη εικονα και καθαρα χρωματα. Λογω μικρου ppi, θελει τουλαχιστον 60 ποντους αποσταση για καλυτερη εμπειρια. Αυτην τελικα επελεξα εγω, καθως δινει την καλυτερη συνολικα εικονα. Αν πας σε TN, οι δυο καλυτερες επιλογες ειναι οι LG 24GM77 και AOC G2460PG. Η πρωτη με λιγο καλυτερη εικονα αλλα χωρις G-Sync. Τα 144Ηz ομως μειωνουν πολυ το tearing, σε σημειο που μαλλον δεν ειναι ενοχλητικο ακομη και με το vsync off, ακομη και αν δεν πιανονται τα αναλογα fps (σε περιπτωση που πιανονται εχουμε λιγοτερο motion blur). Η δευτερη ειναι ακριβοτερη, αλλα εχει και αυτη καλη εικονα για TN και εχει και G-Sync για την καλυτερη gaming εμπειρια. Το display port καλο ειναι να αποφευγεται οταν δεν ειναι απαραιτητο, εχει πολλα bugs (για παραδειγμα δεν επαναφερεται η οθονη απο το sleep mode). Aλλα ειναι λεπτομερεια, δεν αποτελει λογο επιλογης οθονης.
nikmichas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 όσο για το μπάτζετ... σκέφτομαι να του προτείνω 2-3 λύσεις με μέγιστο τα 450ε...
MechaCorn Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 xmorsx η dell u2414h δεν θα ήταν καλή επιλογη; Μικρότερο μέγεθος μεν αλλα μπορεί να μην θέλει 1080p 27αρα. Ξέρεις εάν η hp έχει βάση για τοίχο (Νομίζω vesa mount λέγεται ελπίζω να καταλαβες τι εννοω);
nikmichas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 έστω ότι έχουμε 1080p και η gtx970 μπορεί να δώσει πάνω από 60fps μπορώ να κλειδώσω τα fps στα 60hz που είναι το native της οθόνης και να γλυτώσω από tearing και stuttering?
MechaCorn Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 έστω ότι έχουμε 1080p και η gtx970 μπορεί να δώσει πάνω από 60fps μπορώ να κλειδώσω τα fps στα 60hz που είναι το native της οθόνης και να γλυτώσω από tearing και stuttering? με gsync ναι. Το vsync νομίζω κάνει το ιδιο αλλά είναι κατώτερης ποιότητας.
XMorsX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Aπο τη στιγμη που μιλαμε για οθονες του 500ευρου, η U2414H ειναι σαφως κατωτερη. Οχι, κλειδωνοντας τα fps δεν γλιτωνεις το tearing / stutering. Θελεις sync tech, Vsync ή πολυ υψηλο ρυθμο ανανεωσης.
MechaCorn Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Aπο τη στιγμη που μιλαμε για οθονες του 500ευρου, η U2414H ειναι σαφως κατωτερη. Οχι, κλειδωνοντας τα fps δεν γλιτωνεις το tearing / stutering. Θελεις sync tech, Vsync ή πολυ υψηλο ρυθμο ανανεωσης. εννοουσα σε σχέση με την hp των 270€ που πρότεινες. Ποια από τις δύο είναι καλύτερη όσον αφορά τα χρώματα;
XMorsX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 εννοουσα σε σχέση με την hp των 270€ που πρότεινες. Ποια από τις δύο είναι καλύτερη όσον αφορά τα χρώματα; H U2414H εχει vesa mount και καλυτερη συνολικα βαση (η HP που ρωτησες πριν δεν εχει VESA mount και εχει tilt-only βαση). Απο εκει και περα, HP εχει καλυτερο panel, με μεγαλυτερο sRGB coverage και σχεδον glossy coating για καθαροτερη εικονα και ζωνταντοτερα χρωματα. Eπισης εχει καλυτερο overdrive, οποτε και λιγοτερο ghosting. Θα μπορουσες να πεις οτι επειδη η U2414H ερχεται με πιστοποιημενο factory calibration οτι ειναι λιγοτερο πιθανο να μην εχει καλα color presets απο την HP, σε σχεση με τις μοναδες που εγιναν review. Απο την αλλη ομως στο μοναδικο αναλυτικο review της HP που εχουμε, οι αριστες μετρησεις προεκυψαν απο τυχαια οθονη που αγοραστηκε και οχι απο οθονη που σταλθηκε ειδικα για review (και ειναι γνωστο οτι τις προσεχουνε λιγο παραπανω). Οποτε δεν εχουμε λογο να αμφισβητησουμε τα color presets της HP απο τη στιγμη που δεν εχουμε προηγουμενο. Οσον αφορα τη δικια μου, δεν εχω εξοπλισμο για να κανω ακριβες μετρησεις. Δεν παρατηρω παντως καποιο κυριαρχο χρωματισμο. Ειναι λιγο πιο ψυχρη απο το ιδανικο, σε καμια περιπτωση ενοχλητικο ομως και μπορει να φταιει που την εχω κανει ΟC στα 75Hz. Στα lagom τεστ ειχε λιγο υψηλοτερο gamma απο το 2,2 (2,2 εως 2,4). Με το gamma calibration των windows διορθωνεται, επισης εχει black stretch για οσα παιχνιδια σου φαινονται πολυ σκοτεινα. Στο contrast τεστ τα παει αρκετα καλα με εξαιρεση την μπλε μπαρα που χανει το τελευταιο κουτακι, παλι διορθωνεται με το black stretch ομως. Η ουσια ειναι οτι το glossy coating + καλο panel κανει μεγαλυτερη διαφορα απο τα ενδεχομενως λιγο καλυτερα color presets. 1
MechaCorn Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 H U2414H εχει vesa mount και καλυτερη συνολικα βαση (η HP που ρωτησες πριν δεν εχει VESA mount και εχει tilt-only βαση). Απο εκει και περα, HP εχει καλυτερο panel, με μεγαλυτερο sRGB coverage και σχεδον glossy coating για καθαροτερη εικονα και ζωνταντοτερα χρωματα. Eπισης εχει καλυτερο overdrive, οποτε και λιγοτερο ghosting. Θα μπορουσες να πεις οτι επειδη η U2414H ερχεται με πιστοποιημενο factory calibration οτι ειναι λιγοτερο πιθανο να μην εχει καλα color presets απο την HP, σε σχεση με τις μοναδες που εγιναν review. Απο την αλλη ομως στο μοναδικο αναλυτικο review της HP που εχουμε, οι αριστες μετρησεις προεκυψαν απο τυχαια οθονη που αγοραστηκε και οχι απο οθονη που σταλθηκε ειδικα για review (και ειναι γνωστο οτι τις προσεχουνε λιγο παραπανω). Οποτε δεν εχουμε λογο να αμφισβητησουμε τα color presets της HP απο τη στιγμη που δεν εχουμε προηγουμενο. Οσον αφορα τη δικια μου, δεν εχω εξοπλισμο για να κανω ακριβες μετρησεις. Δεν παρατηρω παντως καποιο κυριαρχο χρωματισμο. Ειναι λιγο πιο ψυχρη απο το ιδανικο, σε καμια περιπτωση ενοχλητικο ομως και μπορει να φταιει που την εχω κανει ΟC στα 75Hz. Στα lagom τεστ ειχε λιγο υψηλοτερο gamma απο το 2,2 (2,2 εως 2,4). Με το gamma calibration των windows διορθωνεται, επισης εχει black stretch για οσα παιχνιδια σου φαινονται πολυ σκοτεινα. Στο contrast τεστ τα παει αρκετα καλα με εξαιρεση την μπλε μπαρα που χανει το τελευταιο κουτακι, παλι διορθωνεται με το black stretch ομως. Η ουσια ειναι οτι το glossy coating + καλο panel κανει μεγαλυτερη διαφορα απο τα ενδεχομενως λιγο καλυτερα color presets. Χρειαζομαι καποιου ειδους εξοπλισμου για να κανω μονος μου calibration την hp;
XMorsX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Χρειαζομαι καποιου ειδους εξοπλισμου για να κανω μονος μου calibration την hp; Nαι και δεν αξιζει τα εξοδα. Οριστε παντως τι χρησιμοποιησε ο reviewer. All testing done using an i1 Display Pro Colorimeter (a colorimeter measures the colors, contrast, brightness, gamma, ect), basICColor 5 (used to measure the color presets ), HCFR (software used to measure the color presets) and dispcalGUI for calibration. I used my own HDMI cable to connect the HP 27CW and 25XW to my PC. PixPixAn's (free software) Chase, Streaky Pictures and Flag tests were all used to test the pixel response times along with the Ghosting test from Test UFO. Input lag was tested with the SMT Tool 2.5.1. Destiny (PS4), Dying Light (PS4), Shadowrun (PC), Skyrim (PC) and Quake 4 (Xbox 360) were all used to test the pixel response time and resolution scaling abilities. LCD monitor test images test patterns from Lagom were used to test the colors along with tons of photos from Wallpapers Wide. http://wecravegamestoo.com/forums/monitor-reviews-discussion/15935-hp-27cw-hp-25xw-review-almost-glossy-overclock-able-1080p-6-bit-frc-lg-ah-ips.html
nikmichas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 άρα εάν δεν πάνε για gsync, τότε σε 1080p τι θα διαλέγατε για gaming ? 1)tn και 144hz 2)ips και 60hz επίσης, τι είναι προτιμότερο? να είναι ματ ή γυαλιστερή?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα