Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω αυτή τη στιγμή ένα pc με Celeron G550, μητρική ΑSUS P8B75-M LX και 4GB RAM. Θα κρατήσω κουτί, τροφοδοτικό, οθόνη (lg 2280D), σκληρό δίσκο και τα διάφορα περιφερειακά. 

Σκέφτομαι να αγοράσω τον A8-7600 της AMD. Κάρτα γραφικών δεν θα βάλω θα χρησιμοποιήσω την ενσωματωμένη του. Θέλω γνώμες κυρίως για την επιλογή μητρικής FM2+ 

Οι μνήμες RAM απ΄ όσο έψαξα και διάβασα με APU που χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα γραφικά πρέπει να 'ναι τουλάχιστον 8GB στα 2133Mhz για καλή απόδοση.

Όλη η αναβάθμιση χοντρικά υπολογίζω να πάει στα 200 ευρώ άντε 10-20 ευρώ παραπάνω.

Επομένως θέλω 1ον όπως είπα γνώμες για Μητρική και 2ον μια γενικότερη γνώμη για τον όλο συνδιασμό και αν στα ίδια χρήματα κάνω λάθος που δεν πάω σε κάτι άλλο.

Η χρήση του υπολογιστή είναι για browsing αρκετές ώρες την ημέρα, ταινίες, office, λίγη χρήση του Matlab και απλή χρήση gaming καμιά φορά. Δεν με νοιάζει ούτε high ούτε 1080p να παίζει τα τελευταία παιχνίδια. 

Δημοσ.

επειδη ειχα παρομοιο συστημα με το δικο σου και πηγα σε A8-7600 να σου πω οτι δεν αξιζει,

μου φανηκε να σου πω κ χειροτερο γενικα

μονο στα games σε 720p ηταν καλυτερος o A8 λογω της ενσωματωμενης gpu που ειναι καλυτερη απο της intel και μη φανταστεις τιποτα τρελλο

20-35 frames δλδ ισα ισα υποφερτα σε low-medium (ναι ειχα 2133 μνημες)

μπορεις δλδ να τρεξεις καποια games που με την intel καρτα δε θα επαιζαν

ομως δε τα ευχαριστιεσαι σε τοσο χαμηλα frames και αναλυση

η ενσωματωμενη καρτα του Α8 ειναι σχεδον ιδιων επιδοσεων της r7 240

για 1080p δε το συζηταμε σερνοτανε,μιλαμε παντα για παιχνιδια φετινα κ της τελευταιας 3ετιας.....

παντως ειναι κριμα να εχεις full hd οθονη και να παιζεις στις μισες αναλυσεις...

γνωμη μου ειναι κρατησεις το συστημα σου και αν θες αναβαθμιση να βαλεις i3 (μεταχειρισμενο 60-70 ευρω βρισκεις) 

αλλα 4 GB RAM και μια καρτα γραφικων gtx 750 ti και εισαι κομπλε

Δημοσ.

@koolisk6 ευχαριστώ για την απάντηση. Μιας και είχες τον Α8-7600 εκτός παιχνιδιών πώς ήταν; Σε multitasking, browsing κτλ; 

To θέμα είναι ότι η τωρινή μητρική μου είναι socket 1155 κι έτσι περιορισμένες πλέον οι δυνατότητες για να βρω επεξεργαστή.

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι η μητρικη σου σηκωνει επεξεργαστες πολυ ανωτερους απο την fm2+ πλατφορμα που κοιτας,

μπορεις να βαλεις μεχρι κ i7 3770k...

https://www.asus.com/Motherboards/P8B75M_LX/HelpDesk_CPU/

οποτε ειναι σωστοτερο να αναβαθμισεις τον επεξεργαστη σου και να προσθεσεις μια καρτα γραφικων παρα να πας σε υποδεεστερη πλατφορμα απο πλευρας δυναμης cpu

γιατι ουσιαστικα αυτο που σκεφτεσαι ειναι υποβαθμιση και οχι αναβαθμιση......

ο A8-7600 σε σχεση με τον pentium που ειχα εγω δεν ειδα καμια διαφορα σε κανενα σεναριο,

παρα μονο στα ενσωματωμενα γραφικα οπως σου ειπα,

και μαλιστα νομιζω ο o pentium πηγαινε καλυτερα σε ολα τ αλλα

αυτη την αισθηση μου εδινε

παντως να ξερεις δε τον κρατησα πολυ τον Α8,μετα απο 2 μηνες τον εδωσα

τωρα εχω i3-h81-8gb-gtx 750 ti και ειμαι υπερευχαριστημενος σε ολα ακομα κ σε ανετο 1080p gaming

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...