Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολις πηρα την καρτα γραφικων που αναγραφεται στον τιτλο . Πριν παρω αυτη την καρτα ειχα μια Nvidia Gigabyte GTX 660 , που δεν ειναι και πολυ "δυνατη" και επαιζα games με 4K TV στα 1440p γιατι η καρτα δεν μπορουσε να ανταπεξελθει στα 4Κ . Οταν εκανα την αναβαθμιση αυτη λοιπον , βγαζοντας drivers και γενικα ολα τα Nvidia πραγματα , το PC γενικα ηταν πιο βαρη , ακομα και το mouse pointer ετρεχε πιο αργα και σαν να κολλαει . Εβαλα διαφορα games και τα γραφικα φαινοντουσαν καλυτερα αλλα ακομα και στα settings που η Nvidia τα επαιζε στα 1440p η AMD δεν τα παιζει σωστα ,εχοντας lag και tearing , δηλαδη σαν να επαιζε frame by frame σχεδον.Εκανα φορματ αλλα και παλι το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει,αν καποιος που εχει αυτη την καρτα ή ξερει κατι σχετικο για το πως θα μπορεσω να την κανω optimize στα 4Κ ας μου πει. (Το μονο που σκεφτηκα ειναι το καλωδιο HDMI οτι μαλλον δεν ειναι 2.0 version οποτε θα παρω ενα). Ευχαριστω....

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν παίζεις παιχνίδια που τρέχουν "καλά" σε nvidia τότε μην περιμένεις μεγάλες διαφορές.

Επίσης αν δεν έχεις δυνατό επεξεργαστή (τουλάχιστον ι5) και έχεις ακλοκάριστο 8πυρηνο AMD ή Ι3 αυτό σε τραβάει πίσω πολύ.

Πάντως όποιος σου είπε ότι η ΑΤΙ390 κάνει για 4Κ παιχνίδια σε εξαπάτησε

1440 παίζει αλλα μην φανταστείς ότι τα παίζει όλα με full settings

όπως τα λες μάλλον είσαι θύμα των υπερβολικών προσδοκιών σου.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι η Nvidia ειναι "κατωτερη" αντικειμενικα της 390 και το PC στα 4Κ στο desktop και σε μερικα games επαιζε κομπλε,δεν γινεται ετσι ξαφνικα να μην παιζει σωστα.Εχω δει reviews της καρτας απο πολλα και αξιοπιστα καναλια να παιζει GTA V στα 20κατι FPS και γενικα δυνατα games στα 4Κ.Ο επεξεργαστης που εχω ειναι ο Intel i5-4670K OC στα 4.0 GHZ. (Το ξερω οτι δεν ειναι θηριο στα 4Κ αλλα κατασκευαστικα εχει δημιουργηθει για να υποστηριζει και να τρεχει "αξιοπρεπως" στα 4Κ).

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι η Nvidia ειναι "κατωτερη" αντικειμενικα της 390 και το PC στα 4Κ στο desktop και σε μερικα games επαιζε κομπλε,δεν γινεται ετσι ξαφνικα να μην παιζει σωστα.Εχω δει reviews της καρτας απο πολλα και αξιοπιστα καναλια να παιζει GTA V στα 20κατι FPS και γενικα δυνατα games στα 4Κ.Ο επεξεργαστης που εχω ειναι ο Intel i5-4670K OC στα 4.0 GHZ. (Το ξερω οτι δεν ειναι θηριο στα 4Κ αλλα κατασκευαστικα εχει δημιουργηθει για να υποστηριζει και να τρεχει "αξιοπρεπως" στα 4Κ).

Κατι αλλο παιζει,ο επεξεργαστης σου ειναι υπεραρκετος για την καρτα,αλλωστε σε αυτη την αναλυση ολο το βαρος πεφτει στην καρτα γραφικων και ελαχιστα στον επεξεργαστη(για τα παιχνιδια μιλαω).Επισης η συγκριση μεταξυ 660 και 390 ειναι τουλαχιστον αστεια.Επρεπε να δεις εξωπραγματικες διαφορες.Απεγκατεστησε τους οδηγους που εχεις τωρα,κανε και ενα καθαρισμο με ddu και δοκιμασε να βαλεις τους οδηγους που γραφει ο STORM.

• Like 4
Δημοσ.

Κατι αλλο παιζει,ο επεξεργαστης σου ειναι υπεραρκετος για την καρτα,αλλωστε σε αυτη την αναλυση ολο το βαρος πεφτει στην καρτα γραφικων και ελαχιστα στον επεξεργαστη(για τα παιχνιδια μιλαω).Επισης η συγκριση μεταξυ 660 και 390 ειναι τουλαχιστον αστεια.Επρεπε να δεις εξωπραγματικες διαφορες.Απεγκατεστησε τους οδηγους που εχεις τωρα,κανε και ενα καθαρισμο με ddu και δοκιμασε να βαλεις τους οδηγους που γραφει ο STORM.

Μα έκανε format και συνεχίζει να έχει πρόβλημα , αυτό είναι λίγο περίεργο

Δημοσ.

νόμιζα ότι είχες κάποιον αργό επεξεργαστή και δεν άφηνε την καινούρια κάρτα γραφικών να φανεί.

πράγματι η 390 αντιστοιχεί στην 970 και θα έπρεπε να δεις σημαντική θετική διαφορά.

τα 4Κ είναι "βαριά" ακόμη και για την 980ΤΙ οπότε μάλλον ζητάς υπερβολικά από την 390.

βάλε ΙΔΙΕΣ ρυθμίσεις-αναλύσεις με την 660 για να μας πεις αν βλέπεις θετική διαφορά υπέρ της νέας κάρτας.

Παλι δεν το ξεκαθαρίζεις , βάζεις ίδιες ρυθμίσεις ή έβαζες 1440 στην 660 , τώρα βάζεις 4Κ στην ΑΤΙ390 και την λές "χώμα"?

Δημοσ.

(Το μονο που σκεφτηκα ειναι το καλωδιο HDMI οτι μαλλον δεν ειναι 2.0 version οποτε θα παρω ενα). Ευχαριστω....

Η έκδοση που έχει η κάρτα είναι η 1.4a

Δημοσ.

Παιδια για να ξεκαθαρισω κατι,με την 660 ετρεχα desktop στα 4Κ μια χαρα και μερικα games επισης(π.χ. Blade and soul) χωρις να κολλαω ή γενικα προβληματα.Τωρα με την 390 στο desktop (4K επισης) εχω γενικα slow performance και στα games (π.χ. Mortal Kombat X) στα 1440p (δεν μιλαμε για 4Κ ακομα) κολλαει . Μιλαμε για σχεδον frame by frame. Αυτο δεν το εκανε υοτε η Nvidia στα 4Κ.Αυτο ειναι το περιεργο...Οσο για την τροφοδοσια χρησιμοποιω ενα καλωδιο που βγαζει ενα 4pin και ενα 8pin βισμα μαζι και τα δυο. Ο driver που εχω ειναι ο 15.7.1

Δημοσ.

Παιδια για να ξεκαθαρισω κατι,με την 660 ετρεχα desktop στα 4Κ μια χαρα και μερικα games επισης(π.χ. Blade and soul) χωρις να κολλαω ή γενικα προβληματα.Τωρα με την 390 στο desktop (4K επισης) εχω γενικα slow performance και στα games (π.χ. Mortal Kombat X) στα 1440p (δεν μιλαμε για 4Κ ακομα) κολλαει . Μιλαμε για σχεδον frame by frame. Αυτο δεν το εκανε υοτε η Nvidia στα 4Κ.Αυτο ειναι το περιεργο...Οσο για την τροφοδοσια χρησιμοποιω ενα καλωδιο που βγαζει ενα 4pin και ενα 8pin βισμα μαζι και τα δυο. Ο driver που εχω ειναι ο 15.7.1

Μάλλον 6 πιν λες.

Καλύτερα απο διαφορετικά καλώδια να παίρνεις τους connectors ;)

Δημοσ.

frame by frame!........μήπως τα παιχνίδια τρέχουν με την ενσωματωμένη καρτα του επεξεργαστή και οχι με την 390?

Δημοσ.

frame by frame!........μήπως τα παιχνίδια τρέχουν με την ενσωματωμένη καρτα του επεξεργαστή και οχι με την 390?

Αν παίρνει από έξοδο της κάρτας, δεν μπορεί να τρέχει μόνο από επεξεργαστή.

Δεν είναι pass through δηλαδή ;)

Δημοσ.

ειπα σχεδον frame by frame δηλαδη κολλαει ολη την ωρα σαν να προσπαθει να βγαλει τα γραφικα ......Οσο για τους connectors δεν νομιζω να υπαρχει τοσο μεγαλο θεμα αλλα θα το προσπαθησω κι αυτο....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...