vag_del Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2015 Στις 8/9/15 αγορασα το Mac Mini το Basic των 630 ευρω απο τα Public, και την πρωτη βδομαδα μου εβγαλε δυο φορες μια οριζοντια λευκη γραμμη στο μονιτορ. Το παω στα Public, μου λενε ολα οκ, καμια παρεμβολη θα ειναι. Μεχρι τις 30/9/15 ολα καλα μεχρι που αναβαθμισα σε el capitan, κι εδω μου παρουσιαζει ενα περιεργο προβλημα: Οταν μενει κλειστο για πολλες ωρες κλειστο ολα καλα, αμα κανω restart, ή το κλεινω τελειως για μιση η και μεχρι 2 ωρες μου παρουσιαζεται ενα ενοχλητικος θορυβος, ανα διαστηματα (κλικ), μαλλον απο τον σκληρο η απο καπου αλλου προς τα πισω. Το πηγα στην infoquest, προφανως τρεξαν τα διαγνωστικα τους προγραμματα και μου ειπαν ολα οκ. Τι μπορει να φταει, το software, ή το hardware που δεν μπορουν να εντοπισουν τα διαγνωστικα προγραμματα και καμια ιδεα τι αλλο μπορω να κανω. Εκανα και clean install το el capitan, παλι τα ιδια...
atheatos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Ο σκληρός είναι και όχι το λειτουργικό. Καθαρά hardware προβλημα.Αλλα δεν σημαίνει οτι ειναι για πέταμα και δεν είναι τοσο εντονο το προβλημα ωστε να διαγνωστεί απο software. Για μένα φροντισε να κανεις backup τα αρχεια σου και πριν ληξει η εγγύηση πηγαινε το και πεστους μονο οτι κατα διαστήματα οτι υπολογιστής κολλάει.... Επικοινώνησε και με την apple και κανε το θέμα γιατί πολυ πιθανον το mac mini χτυπηθηκε κατα την μεταφορά,χωρίς να αφήσει σημάδι εξωτερικά αλλα εσωτερικά....
vag_del Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Ο σκληρός είναι και όχι το λειτουργικό. Καθαρά hardware προβλημα.Αλλα δεν σημαίνει οτι ειναι για πέταμα και δεν είναι τοσο εντονο το προβλημα ωστε να διαγνωστεί απο software. Για μένα φροντισε να κανεις backup τα αρχεια σου και πριν ληξει η εγγύηση πηγαινε το και πεστους μονο οτι κατα διαστήματα οτι υπολογιστής κολλάει.... Επικοινώνησε και με την apple και κανε το θέμα γιατί πολυ πιθανον το mac mini χτυπηθηκε κατα την μεταφορά,χωρίς να αφήσει σημάδι εξωτερικά αλλα εσωτερικά.... Καταλαβα...καλα ξεμπερδεματα, σ ευχαριστω για την απαντηση
Chris M Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Να ρωτήσω. Την οθόνη σου την έχεις με HDMI ή με αντάπτορα από Mini Display Port σε VGA πχ; Για τα κλικ που λες είναι σίγουρα ο σκληρός... μιας και το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν έχει τίποτα άλλο πέρα του σκληρού του δίσκου που να έχει μηχανικά μέρη..
vag_del Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2015 Να ρωτήσω. Την οθόνη σου την έχεις με HDMI ή με αντάπτορα από Mini Display Port σε VGA πχ; Για τα κλικ που λες είναι σίγουρα ο σκληρός... μιας και το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν έχει τίποτα άλλο πέρα του σκληρού του δίσκου που να έχει μηχανικά μέρη.. Την οθονη με καλωδιο HDMI, και μπορω να πω οτι περα απο 2-3 φορες που ειχε παρουσιασει στις αρχες το προβλημα, δεν επανεμφανιστηκε
ramarg Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Οι γραμμές μη σε αγχώνουν.Εμένα προσωπικά πολλά hdmi καλώδια (καινούρια και μη,ακριβά και φθηνά) μου έχουν κάνει νερά.Δοκίμασε με άλλο καλώδιο. Από εκεί και πέρα να ξέρεις ότι στα mac έχουμε καλό service support στην Ελλάδα. Απλά φρόντισε μέσα στον 1ο χρόνο (δηλαδή του χρόνου τον Σεπτέμβριο περίπου να αγοράσεις το apple care για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για ό,τι τύχει για τα επόμενα 2 χρόνια (μέχρι και το σεπτέμβριο του 2018 θα έχεις δωρεάν κάλυψη για ο,τιδήποτε τύχει στον mac.) Έχεις 1 χρόνο από την ημερομηνία αγοράς να αποφασίσεις για την αγορά του apple care και μάλιστα σε συμφέρει γιατί στα mac οι επισκευές κοστίζουν.*Ο ήχος προέρχεται καθαρά από τον σκληρό επειδή έχει μηχανικά κινούμενα μέρη (από το cooling fan δεν νομίζω να προέρχεται-καινούριο μηχάνημα είναι).
vag_del Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Οι γραμμές μη σε αγχώνουν.Εμένα προσωπικά πολλά hdmi καλώδια (καινούρια και μη,ακριβά και φθηνά) μου έχουν κάνει νερά.Δοκίμασε με άλλο καλώδιο. Από εκεί και πέρα να ξέρεις ότι στα mac έχουμε καλό service support στην Ελλάδα. Απλά φρόντισε μέσα στον 1ο χρόνο (δηλαδή του χρόνου τον Σεπτέμβριο περίπου να αγοράσεις το apple care για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για ό,τι τύχει για τα επόμενα 2 χρόνια (μέχρι και το σεπτέμβριο του 2018 θα έχεις δωρεάν κάλυψη για ο,τιδήποτε τύχει στον mac.) Έχεις 1 χρόνο από την ημερομηνία αγοράς να αποφασίσεις για την αγορά του apple care και μάλιστα σε συμφέρει γιατί στα mac οι επισκευές κοστίζουν. *Ο ήχος προέρχεται καθαρά από τον σκληρό επειδή έχει μηχανικά κινούμενα μέρη (από το cooling fan δεν νομίζω να προέρχεται-καινούριο μηχάνημα είναι). Οσον αφορα τον θορυβο που η πλειοψηφια λεει οτι ειναι απο τον σκληρο, γιατι οσο ετρεχε το yosemite δεν παρουσιαζε το συγκεκριμενο προβλημα?
atheatos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Οσον αφορα τον θορυβο που η πλειοψηφια λεει οτι ειναι απο τον σκληρο, γιατι οσο ετρεχε το yosemite δεν παρουσιαζε το συγκεκριμενο προβλημα? Νομίζω και το yosemite να ξαναβάλεις πάλι τα ίδια θα κάνει...απλά ετυχε να στο εμφανίσει τώρα. Καλό ειναι να βάλεις ένα UPS γιατί οι απότομες διακυμάνσεις στο ρεύμα , ταλαιπωρούν τους σκληρούς. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2015 από atheatos
vag_del Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω και το yosemite να ξαναβάλεις πάλι τα ίδια θα κάνει...απλά ετυχε να στο εμφανίσει τώρα. Καλό ειναι να βάλεις ένα UPS γιατί οι απότομες διακυμάνσεις στο ρεύμα , ταλαιπωρούν τους σκληρούς. Εχω UPS, αλλαξα πριζες, πολυμπριζα, τιποτα....για να επαναφερω το yosemite μεσω ιντερνετ, με option+command+r δεν γινεται, γιατι ειμαι αρχαριος στο mac os, και δεν τα καταφερνω να κανω clean install με usb boot, ασε που στο app store δεν μου δινει για ληψη το yosemite για ληψη, μονο το el capitan
visualizer Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Αν δεν βρούν κάποια λύση για το πρόβλημα ζήτα αντικατάσταση ΑΜΕΣΑ ..απλά τα πράγματα ( τρίξτους τα δόντια μόνο έτσι βγάζεις άκρη ). "Louder clicks are usually not a good sign. If you turn on your computer and just hear a series of loud clicks, that is oftentimes indicative of a physical hard drive failure. If your computer has loud clicks coming from the hard drive, chances are that you will not be able to load the operating system; although sometimes, loud sounds begin as the hard drive is in the process of dying. " Aν δεν ξέρεις αγγλικά πες να σου ρίξω μια μετάφραση , αυτό που λεει ουσιαστικα είναι ότι ψοφάει ο σκληρός. Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.brighthub.com/computing/mac-platform/articles/39957.aspx
boogie_thief Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Εχω UPS, αλλαξα πριζες, πολυμπριζα, τιποτα....για να επαναφερω το yosemite μεσω ιντερνετ, με option+command+r δεν γινεται, γιατι ειμαι αρχαριος στο mac os, και δεν τα καταφερνω να κανω clean install με usb boot, ασε που στο app store δεν μου δινει για ληψη το yosemite για ληψη, μονο το el capitan μπαινοντας στο appstore αν πας στην επιλογη purchased θα βρεις τα yosemite και εχει να τα κανεις download κανονικα με το diskmakerx που ειναι free μπορεις να φτιαξεις boot στικακι ακομα και αρχαριος να εισαι τωρα οσο για αυτα που ακουω για τον δισκο θα συμφωνησω με τους παραπανω υπαρχει προβλημα.... μια αλλη επιλογη που εχεις για να δεις αν ολα ειναι κομπλε ειναι να κανεις την εγκατασταση και σε εναν εξωτερικο δισκο τουλαχιστον usb 3 και ακομα καλυτερα αν εχεις ssd απο που θα κανεις boot μπορεις να το διαλεξεις κρατωντας πατημενο το alt κατα την εκκινηση 2
vag_del Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Το πηγα στα public, απο κει το πηγαν στην infoquest, το service μετα απο ελεγχο δεν βρηκε καποιο ελλατωμα, σημερα μετα απο 14 ημερες το παρελαβα και εξακολουθει να εχει το ιδιο προβλημα. Με λιγα λογια με κοιροιδεψαν και οι δυο. Μια τελευταια βοηθεια, προσπαθω να κατεβασω το yosemite και μου λεει οτι δεν ειναι διαθεσιμο στο καταστημα Ελλαδας. Μπηκα και στο καταστημα USA ουτε εκει ειναι διαθεσιμο. Τι μπορω να κανω, απο που μπορω να βρω το yosemite?
soundkeeper Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Γιατί να βάλεις τα Yosemite? Κατέβασε τα El Capitan... Αν δε μπορείς μπορώ να σου δανείσω ενα στικακι με έτοιμο image ή δώσε μου εσύ ένα για να στο φτιάξω... Α και για να μη ξεχάσω.. Έχω και image από Yosemite αν και όπως σου είπα και στην αρχή δε το θεωρώ λύση.
vag_del Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Γιατί να βάλεις τα Yosemite? Κατέβασε τα El Capitan... Αν δε μπορείς μπορώ να σου δανείσω ενα στικακι με έτοιμο image ή δώσε μου εσύ ένα για να στο φτιάξω... Α και για να μη ξεχάσω.. Έχω και image από Yosemite αν και όπως σου είπα και στην αρχή δε το θεωρώ λύση. Σε ευχαριστω για την βοηθεια σου, πριν λιγο εφτιαξα ενα στικακι με το diskmaker x με το el capitan και τωρα κανω clean install...κι ο θεος βοηθος
visualizer Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Αιτία θορύβου δεν σου είπαν ? στην θέση σου δεν θα το δεχόμουν ..τι να πω ελπίζω να είναι όντως εντάξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα