.::NikoS::. Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα, καταρχήν να πω ότι έχω μείνει στην παλαιολιθική εποχή των core 2 duo και quad core και μάλιστα με έναν Ε6600 και DDR2 είμαι ακόμα. Με τους i3, i5, i7 δεν έχω καθόλου επαφή καθώς και η AMD μου είναι εντελώς ξένο χωράφι και η αλήθεια είναι ότι δε θα ήθελα να την προτιμήσω για το μελλοντικό μου PC. Θα ήθελα λοιπόν κάποιες προτάσεις για ένα σετάκι ιντελ για γενική χρήση. Browsing, ταινιουλες, κάνα photoshop και γενικως λίγο απ΄ όλα. Δεν είμαι φανατικός gamer αλλά αμα μου ρθει ορεξη και κολλησω με κατι θα παίξω κάνα need for speed, GTA και ότι άλλο κάτσει αλλά όταν θα παίξω θα είμαι αρκετά απαιτητικός με τα γραφικά. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα από νέα μοντελα CPU (τι παίζει με τις γενιές των i, τι συμφέρει δηλαδή και αν θα ήταν καλύτερα να παμε σε DDR3 ή DDR4? ) Επίσης εσείς που παρακολουθείτε τις εξελιξεις λέτε να συμφέρει να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα για καλύτερες τιμές; (δε μπορώ να πω ότι το βιάζομαι και πολύ) Ή αν είναι να βγει κάτι νεότερο μήπως πέσουν τιμές σε τίποτα προηγούμενα; (αν και δε νομιζω...) Σε αυτή την αναβάθμιση θα χρειαστώ και οθόνη (23-24" θα ελεγα καλυτερα) αλλά αν πάρω τώρα άμεσα το υπολοιπο hardware, λέω να αφήσω οθόνη για λίγο αργότερα. Χρήματα που διαθέτω: Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω, ψάχνω κάτι οικονομικό αλλά να με κρατήσει χρόνια όπως και ο core duo (όχι ότι με καλύπτει πλέον ) Και επειδή δε παρακολουθώ τις εξελίξεις δε ξέρω αν μπορεί να φτιαχτεί ένα σετάκι γύρω στα 500-600 μαζί με την GPU. (χωρίς την οθόνη φυσικά) Καταστήματα: διάφορα από σκρουτς δε με πειράζει αν γλυτώνουμε χρήματα και μπορούμε να πάμε και σε κάτι ανώτερο. Συναρμολόγηση: εγώ Άλλα περιφεριακά εκτός της οθόνης: όχι Λειτουργικό: Φυσικά και όχι. Έχω τροφοδοτικό XFX 550PRO core series. Από χωρητικότητα για τον δίσκο να πω ότι είμαι συνηθισμένος σε 250άριδες οπότε ένας SSD 250άρης θα μου είναι αρκετός (θα χρησιμοποιώ τον παλιό μου δίσκο για αποθήκευση αρχείων, και κάποια στιγμή θα πάρω έναν νέο) Θα ήθελα επίσης το σύστημα να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται. Ευχαριστώ!
Kostas93 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 αν πας σε intel μεριά θες ~200 για i5, ~100 για h97 μητρική ~50 για 8gb ram ~100 για 256gb ssd Σύνολο 450. Με 150 παίρνεις μια καρτούλα και είσαι μια χαρά. Ανάλογα με τον αν έχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις σε εταιρία ή όχι (απο nvidia 750ti-απο amd κάτι του στυλ r7 370).Παραπάνω απο ι5 με αυτά τα χρήματα δε πας (και σε i5 πας με τη λογική ότι θα είναι κλειδωμένος, αλλιώς δε χωράει εύκολα).Αν πεις να πας προς amd μερια όλα μένουν ίδια εκτός απο μητρική και επεξεργαστή (και ψύκτρα που αν μπορέσεις και στο intel πρέπει να αλλάξεις). Μπορείς να πας σε έναν fx 8320 με 150 ευρώ και μια am3+ μητρική στα 100-110. Οπότε μαζί με την ψύκτρα είσαι στα ίδια.Για λίγο απο όλα εγώ θα έπαιρνα τον fx, βέβαια αν δε θες amd δε τίθεται θέμα.ddr4 είναι νωρίς ακόμη να πάρεις, για να πας σε socket που να το υποστηρίζει δε σου φτάνουν τα χρήματα που θέλεις να δώσεις και δε νομίζω πως αξίζει να πας σε τέτοια socket στην παρούσα κατάσταση. Το να το αναθέσεις προς τα πίσω είναι μια ιδέα, αλλά όχι απαραίτητα καλή, μπορεί να πέσουν οι τιμές, μπορεί και να ανέβουν, ποιος ξέρει. Βέβαια αν φτάσεις ως τα χριστουγεννα μετα θα λες να περιμένεις και τους skylake (επόμενους που θα βγουν) και μετά είναι και οι zen (amd μεριά) και μπαίνεις σε ένα περίμενε που δε ξέρεις πότε ακριβώς θα τελειώσει, αλλά ακόμη και όταν τελειώσει δε ξέρεις σε τι τιμές θα έρθουν αυτοί οι επεξεργαστές, συνεπώς αν θες τη γνώμη μου, παρε από τώρα ένα σύστημα και κοίταξε να το ευχαριστηθείς όσο πιο πολύ μπορείς.Υ.Γ. απο κουτάκι τι έχεις?Υ.Γ.2 επειδή τελευταία βλέπω είναι της μόδας, μήπως θα άξιζε να επενδύσεις κανα ~30ευρω να πάρεις κάποιον zeon ή καποιον quad core για το σύστημα σου και να μεταθέσεις για κανα χρόνο τουλάχιστον την αναβάθμιση; Δε ξέρω βέβαια ποια μητρική έχεις. 1
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Τι νόημα θα έχει να το αφήσω για κάνα χρόνο; Αυτό που λες για τους skylake μήπως όμως τότε πέσουν οι προηγούμενοι; (τι είχε συμβεί στην προηγούμενη γενιά; ) Αν είναι και σε AMD να παμε στα ιδια χρηματα τοτε γιατι να το κανω αυτο; Δεν ξερω δεν εχω πολυ εμπιστοσυνη... Ψύκτρα αμα σου πω οτι το ψηνω για παθητική ψύξη και στον ιντελ και να φτιαξω το κουτι να γινεται καλη δουλεια με την κυκλοφορια του αερα, τι θα ελεγες; Εκτος αν υπαρχει κατι πολυ πολυ αθορυβο τουλαχιστον οταν ειμαι σε idle. Κουτί έχω ένα παλιό full tower thermaltake το έχω μοντάρει ολίγον για τα καλώδια και γενικώς έχω όρεξη να το κάνω οτι χρειαστει (κόψε ράψε κλπ) Το πρόβλημα μου τώρα δεν είναι η CPU μόνο, αλλά και η GPU που ήδη με άφησε εδώ και μήνες η 9800GTX+ και είμαι με 7600GT που και αυτή κάνει νερά σιγά σιγά και την ζεσταινω με θερμοπίστολο και στρώνει για λίγες βδομάδες Μητρική Asus P5K-PRO (P35) Είμαι και με 4 γιγα ραμ και με παλιό δισκο και το μηχανημα δε τραβαει ωρες ωρες οπως το θελω.
Kostas93 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 οκ τότε, το είπα με τη λογική ότι είναι κρίμα να πάρεις καινούργιο pc και να είσαι με καμιά προιστορική οθόνη (δε ξέρω ποια έχεις, απλά επειδή ειπες για αλλαγή). οπότε έτσι θα εδινες λίγη ζωή στο μηχάνημα και θα είχες μια καλή οθόνη να απολαμβάνεις.Έχει ήδη βγει η επόμενη γενιά (socket 1151) και οι τιμές δεν έχουν πέσει στο 1150. δε πιστεύω ότι θα πέσουν με την έλευση των skylake, το πιο πιθανό είναι απλά να εξαφανιστούν απο την αγορά σιγά σιγά (ακόμη και στο 1155 να δεις, δεν έπαιξε καμιά σοβαρή προσφορά όταν ήρθαν για τα καλά οι 1150).
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Αν παρω τα κομματια μεχρι το τελος του μηνα, θα παρω οθονουλα ισως τον επομενο μηνα αντε το πολυ σε 2 μηνες (δε νομιζω να αντεξω τοσο βεβαια εφοσον θα εχω νεο pc) Για κλειδωμενο i7 απο τι τιμη ξεκιναμε; Η μηπως τοτε συμφερει ξεκλειδωτος i5 για οταν βρει τα ζορια σε λιγα χρονια; Παντως στον e6600 και που εχω κανει oc δεν βλεπω και διαφορες οποτε δε νομιζω πως θα χρειαστω ξεκλειδωτο cpu γιατι οπως το βλεπω πρεπει να κρατησει για αρκετα χρονια να σηκωνει αυτα που θελω (εδω κρατησε ο C2D)
Kostas93 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 για κλειδωμένο i7 θες λίγο πάνω απο 300 ευρώ. ~320.Αν πεις να πας σε ξεκλείδωτο i5 θες ~250 + z97 μητρική,Φυσικά σε κάθε περίπτωση καλό ειναι να πάρεις και ψύκτρα για τον επεξεργαστή για να είναι αθόρυβο και δροσερό όσο γίνεται το σύστημα σου.
.::NikoS::. Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Οκ ας μιλήσουμε λιγο πιο συγκεκριμένα. Προτείνεις δηλαδή κάτι σε i5 4690; Το αμεσως προηγουμενο chipset πριν το 1151 των skylake ειναι το 1150; Βλεπω στο e-shop (τσιμπημενο το e-shop βεβαια) παιζει ενας skylake i5 6600 με μικρη διαφορα στην τιμη απο τον 4690. Δεν αξιζει; Σε i7 ποιον προτεινεις; 4770 ή 4790; (πρεπει να εχουν μικρες διαφορες ετσι δεν ειναι; ) Προσπαθω να δω ποσο θα μου παει μια συνθεση με i5 και ποσο μια με i7 αλλα ακομα δεν εχω καταληξει σε ποιον συγκεκριμενα. Συστημα με i5 4690 πιστευεις θα κρατησει πανω απο 5ετια; Με μια αναβαθμιση μετα απο χρονια σε καρτα γραφικων ισως;
kougi Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν υπαρχει λογος να κοιτας σε i7 για την χρηση που θες. Απο την αλλη 4690 κλειδωμενος δεν αξιζει για τα λεφτα του, γιατι με αρκετα λιγοτερα παιρνεις 4460 η εστω την ενδιαμεση λυση 4590 που δεν εχουν διαφορες στα παιχνιδια απο τον 4690 στοκ.
.::NikoS::. Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ωραία, οι μόνες διαφορές ανάμεσα στους 4460, 4590 και 4690 είναι η συχνότητα τους; Πείτε μου σας παρακαλώ συγκεκριμένα κομμάτια γιατί δε βγάζω και πολύ άκρη. Αν πάω σε H97 δε παίρνει OC ούτε η ραμ, οπότε οι DDR3 που πάνε πάνω από 1600 αναγκαστικά θα παίζουν στα 1600? Μετά δε ξέρω τι παίζει με τη συμβατότητα των ram με την μητρική... Παλαιότερα δεν ηταν τόσο πολύπλοκα Δε ξέρω και τι μάρκα SSD να προτιμήσω... Ελεγα για samsung αλλά μετά από αυτό που είχε συμβεί με τους 840Evo την έχω αποκλείσει. Και τελικά το να πάρεις από διαφορετικά καταστήματα το κάθε κομμάτι είναι χειρότερο από ότι νόμιζα... Υπάρχουν φθηνά καταστήματα στο σκρουτζ αλλά είναι επίφοβο γιατί άντε να βγάλεις άκρη με την εγγύηση αν την χρειαστείς. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2015 από .::NikoS::.
kougi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Λοιπον, επειδη δεν κανεις βαρια χρηση, ενα σετακι i5 4460 - asrock h97 anniversary - 2x4Gb 1600MHz θα σου βγαλει αρκετα χρονια πιστευω. Και ειναι αρκετα vfm.
.::NikoS::. Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Η ashrock ειναι σαν asus ε; Πειραζει που θα προτειμουσα msi ή gigabyte? Ram θα δω τρελη διαφορα με dual channel τις 2χ4γιγα απο το να βαλω μια 8αρα για να εχω περιθωριο για αλλη μια 8αρα σε αρκετο καιρο;
TheELF Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Θα ήθελα λοιπόν κάποιες προτάσεις για ένα σετάκι ιντελ για γενική χρήση. Browsing, ταινιουλες, κάνα photoshop και γενικως λίγο απ΄ όλα. Δεν είμαι φανατικός gamer αλλά αμα μου ρθει ορεξη και κολλησω με κατι θα παίξω κάνα need for speed, GTA και ότι άλλο κάτσει αλλά όταν θα παίξω θα είμαι αρκετά απαιτητικός με τα γραφικά. Τότε σίγουρα μην πας σε vga 150€ Ψάξε πρώτα ποια vga θα σου βγάζει την ανάλυση αλλά και την ποιότητα στην ταχύτητα που θες (FPS) και πάρε πρώτα vga και καλό τροφοδοτικό βάλε τα και στον quad σου για αρχή αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά για να πάρεις τα υπόλοιπα με την μία. Αν είναι να πάρεις 150€ vga μπορείς να πάρεις και pentium χωρίς να δεις διαφορές.
.::NikoS::. Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν εχω quad δυστυχως. Core duo e6600 εχω και ειμαι κε 4 γιγα ραμ μονο εντομεταξυ και εχω προβληματα και με αυτο. Τροφοδοτικο δε νομιζω οτι χρειαζομαι, αναφερω παραπανω οτι εχω xfx 550W. Παντως πιο πολυ κανω λιγο απο ολα παρα παιζω. Απλα λεω πως αν μου ερθει να παιξω δε μπορω να μου κολλαει. Με καμια 50-60 fps νομιζω ειμαι ευχαριστημενος (εχω και κατι αιωνες να παιξω κατι βεβαια για να θυμηθω τι εμπειρια θα δινει σε αυτο το επιπεδο ) Λες να παρω καμια r7 370? Αρκουν τα 2 γιγα της τη σημερον ημερα;
TheELF Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν εχω quad δυστυχως. Core duo e6600 εχω και ειμαι κε 4 γιγα ραμ μονο εντομεταξυ και εχω προβληματα και με αυτο. Τροφοδοτικο δε νομιζω οτι χρειαζομαι, αναφερω παραπανω οτι εχω xfx 550W. Ε αυτόν που έχεις τέλος πάντων,ο xfx είναι νέος; Αν τον έχεις από τότε που έχεις τον s775 δεν λέει κάτι. Αν σου φτάσει κάρτα ~150€ εξαρτάται από το επίπεδο γραφικών που θες, 50-60fps με ψιλές ρυθμίσεις δεν θα σου βγάλει,με μέτριες και ίσως χαμηλές μπορεί να σου βγάλει,έχουν ανέβει τρελά οι απαιτήσεις στα γραφικά τα τελευταία χρόνια.
.::NikoS::. Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ε αυτόν που έχεις τέλος πάντων,ο xfx είναι νέος; Αν τον έχεις από τότε που έχεις τον s775 δεν λέει κάτι. Αν σου φτάσει κάρτα ~150€ εξαρτάται από το επίπεδο γραφικών που θες, 50-60fps με ψιλές ρυθμίσεις δεν θα σου βγάλει,με μέτριες και ίσως χαμηλές μπορεί να σου βγάλει,έχουν ανέβει τρελά οι απαιτήσεις στα γραφικά τα τελευταία χρόνια. Την κάτσαμε δηλαδή... (για την κάρτα) Ο xfx είναι δεν είναι 2 χρονών, με 5 χρονια εγγύηση Ένα συστηματάκι με 4460 με τι καρτα θα παιξει καλα με φουλ ρυθμισεις για παραδειγμα το GTA 5 σε FHD? Ή παίζει να μην αντέχει ο επεξεργαστής; (αν και δε νομιζω) Το ψηνω να παω σε ξεκλειδωτο 4690 κι ας κανω την υπερβαση... 265€ ο επεξεργαστης, με μια gigabyte GA-Z97 στα 100€ καλα δεν ειναι; Να εχω τουλαχιστον ο,τι πιο συγχρονο υπαρχει απο την 4η γενια. Εκτος και αν κρινεις οτι ειναι καλυτερο να φυγει το 60αρι στην καρτα. Και για να εχουμε κι ενα καλο ερωτημα, στα ποσα παιζουν καλες οθονουλες 23-24 ιτσες; Οταν λεω καλες εννοω οχι μονο για gaming αλλα να ειναι και ξεκουραστες στο ματι γιατι τωρα με μια LG L1919S που εχω για να μη κουραζουμε εχω χαμηλωσει gamma, brightness κλπ και σε ταινιες ουτε που βλεπω τιποτα αμα δειχνει κατι σκοτεινο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα