Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν fellow insomniacs τα πράγματα έχουν ως εξής: μιλάμε για ένα pc που χρησιμοποιείται σε σαλόνι κυρίως για προβολή hd ταινιών συνδεδεμένο με τηλεόραση. Είχε να δουλέψει τουλάχιστον ένα 4μηνο. Το ανοίγω τώρα και δεν βλέπω τπτ στην οθόνη. 

Εν συνεχεία το συνδέω με μια άλλη οθόνη που έχω και αλλάζω το hdmi σε dvi όπως και σε vga αλλά τπτ. Οπότε λέω θα έχει θέμα η κάρτα γραφικών. Την αφαιρώ και δοκιμάζω με την onboard που έχει αλλά και πάλι τπτ με όλους τους τρόπους σύνδεσης (vga, dvi, hdmi). 

Το pc αποτελείται από τη μητρική Asus M3A78-EMH HDMI, κάρτα γραφικών Diamond ATI Radeon HD 4550 512mb, έναν amd cpu (δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα ποιον) και 2gb team elite ddr2 ram.

Επίσης οι σκληροί που έχει πάνω δεν κοπανάνε ούτε κάνουν κάποιο περίεργο θόρυβο. Δοκίμασα όμως μπας και δω στην οθόνη μόνο το bios να τους αποσυνδέσω αλλά και πάλι τπτ.

Έχετε τπτ άλλο κατά νου που να μπορώ να κάνω;

Δημοσ.

Με άλλο τροφοδοτικό όχι δεν δοκίμασα. Όμως όσον αφορά το καλώδιο δοκίμασα με vga και dvi που δεν έκανε διαφορά. 

Αν ήταν το τροφοδοτικό δεν θα έπρεπε να μην ανοίγει καν;

Bασικά τώρα όταν ανοίγω τον διακόπτη του τροφοδοτικού ανοίγει κανονικά το led της μητρικής και εν συνεχεία κανονικά όλο το pc όταν πατήσω το power.

Δημοσ.

Μπορει να ξεκιναει ανεμιστήρες- δισκους   αλλα να μην φτάνει για σωστή λειτουργία.

Ποιο ειναι το τροφοδοτικό σου?

Η μητρικη σου  λεει τίποτα από beep?

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό μου είναι της hec στα 385watt. Η μητρική δεν κάνει κάποιο beep.

edit: Μόλις τσέκαρα την καρτα γραφικών και δουλεύει κανονικότατα σε άλλο pc. Άρα ίσως και να είναι το τροφοδοτικό. Άντε τώρα να βγάλω το τροφοδοτικό από το μεγάλο pc που με τόσο κόπο έχω φτιάξει τα καλώδια.

Θα περιμένω μέχρι αύριο να πάω δουλειά να τσιμπήσω από εκεί ένα psu για να δω αν τελικά είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκινασες να την συνδεσεις με την μητρικη?

Εδώ τίθεται άλλο θέμα. Σύνδεσα μητρική στην οθόνη αλλά κάτι παίζει με τα jumpers και δεν κατάφερα κάτι. 

Έχω βρει τροφοδοτικό. Μόλις βρω χρόνο σήμερα το βραδάκυ θα τεστάρω αν φταίει αυτό.

edit: Λοιπόν παίδες δεν ξέρω τι έχει παιχτεί αλλά έβαλα και τροφοδοτικό της Chieftec και πάλι γιοκ. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

@andreas94: την έβγαλα την μπαταρία αλλά δεν άλλαξε τπτ

Επεξ/σία από N3CR4
Δημοσ.

Τις μνήμες τις άλλαξα slots αλλά πάλι τα ίδια. Λες να δοκιμάσω τελείως άλλες; Μπορώ να βάλω του κυρίως υπολογιστή μου. 

Γιατί φοβάμαι ότι έχει πάθει κάτι ο cpu ;

Δημοσ.

Στο BIOS σε αφήνει να μπείς ωστε να επιλέξεις την ενσωματομένη κ.γραφικών?

Για τις μνήμες εαν μπορείς τρέξε το memtest86+ και θα σου δείξει εαν υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Συνδεσε κανα μικροφωνακι μηπως "μιλησει" η μητρικη 

Βαλε μια--μια τις μνημες

Το ίδιο του είπες και πριν δυόμιση ώρες. λολ

Άσχετο με αυτό πάντως, έχω πετύχει HTPC που έχουν κάψει τον controller των PCI Lanes των γραφικών.

Σε αρκετές μικρές μητρικές (όπως των HTPC) αυτός ελέγχει και την PCI και την Onboard. 

Οπότε αν καεί πάμε για αλλαγή μητρικής. 

Ο επεξεργαστής αν είχε καεί δε θα άναβαν οι δίσκοι. 

Εύχομαι να είναι PSU μόνο, αν και θα έπρεπε να μπαίνει στο bios και να κρασάρει στη Welcome screen των Windows...

Δημοσ.

Εύχομαι να είναι PSU μόνο, αν και θα έπρεπε να μπαίνει στο bios και να κρασάρει στη Welcome screen των Windows...

Το θέμα είναι ότι δοκίμασα και με ένα chieftec αλλά δεν άλλαξε κάτι. Οπότε μάλλον πέφτεις μέσα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να σιγουρέψω ότι είναι 100% η μητρική; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...