Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλως σας βρηκα παιδια, ζητςω τη βοηθεια σας για ενα οσο γινεται αθορυβο, δροσερο κ ικανο pc. Ειμαι 6 μηνες χωρις pc .. Ειχα athlon 6000+, 8600gt, και ενα τροφοδοτικο που δε θυμαμαι και πολυς θορυβος και πολλη ζεστη εχουν γινει φοβια μου , δεν ξαναμπαινουν σπιτι ελικοπτερα ουτε ηφαιστεια, τελος! i) Το ποσό που διαθέτουμε: 650-700 max ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/ ) A.multiple tab browsing ( καμια 10αρια καρτελες)u tube ταυτοχρονα με ανοιχτο το office. B.Tαινιες streaming σε 720 ή 1080p Γ.ελαφρυ gaming cod 4 mw1, bf3 (mid 720p @ 25-30 fps τουλαχιστον) με u tube στο background. Προφανως οχι ταυτοχρονα τα Α,Β,Γ που απο μονα τους ειναι top stress scenario για τη χρηση που κανω! Θα υπαρχει και καποιο antivirus eset που εχω μια license. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Οχι iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Θελουμε και οθονη, μια 22-23-24 ips. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Θελουμε κ τετοια. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Να ειναι απο eshop vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Aπο eshop viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Δε θελουμε , για τετοια ειμαστε τωρα?! ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Οχι x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Μονο εαν υπαρχει απολυτη αναγκη να βγουν τα παραπνω tasks, διαφορετικα δε θ ασχοληθω. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Οχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: οχι Να τον κρατησω 2-3 χρονια τουλαχιστον! Σας ευχαριστω εκ των προτερων! Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2015 από deismus
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Καλως σας βρηκα παιδια, ζητςω τη βοηθεια σας για ενα οσο γινεται αθορυβο, δροσερο κ ικανο pc. Ειμαι 6 μηνες χωρις pc .. Ειχα athlon 6000+, 8600gt, και ενα τροφοδοτικο που δε θυμαμαι και πολυς θορυβος και πολλη ζεστη εχουν γινει φοβια μου , δεν ξαναμπαινουν σπιτι ελικοπτερα ουτε ηφαιστεια, τελος! i) Το ποσό που διαθέτουμε: 650-700 max ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/ ) A.multiple tab browsing ( καμια 10αρια καρτελες)u tube ταυτοχρονα με ανοιχτο το office. B.Tαινιες streaming σε 720 ή 1080p Γ.ελαφρυ gaming cod 4 mw1, bf3 (mid 720p @ 25-30 fps τουλαχιστον) με u tube στο background. Προφανως οχι ταυτοχρονα τα Α,Β,Γ που απο μονα τους ειναι top stress scenario για τη χρηση που κανω! Θα υπαρχει και καποιο antivirus eset που εχω μια license. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Οχι iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Θελουμε και οθονη, μια 22-23-24 ips. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Θελουμε κ τετοια. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Να ειναι απο eshop vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Aπο eshop viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Δε θελουμε , για τετοια ειμαστε τωρα?! ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Οχι x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Μονο εαν υπαρχει απολυτη αναγκη να βγουν τα παραπνω tasks, διαφορετικα δε θ ασχοληθω. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Οχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: οχι Να τον κρατησω 2-3 χρονια τουλαχιστον! Σας ευχαριστω εκ των προτερων! Η παραγγελια θα γινει αυτο το σ/κ, εαν μπορειτε να προτεινετε κατι?
Millennium Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Πολύ σίγουρος είσαι με τη παραγγελία και τη διαθεσιμότητα
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Ελα Millenium, εννοεις παπαλα λογω capital controls ε? Τεσπα, εαν μπορεις να προτεινεις κατι θα το εκτιμουσα!
big7 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Πιστεύω κάποια amd apu είναι κατάλληλη μιας και δεν έχεις πολλές απαιτήσεις από το gaming. Αφού το θέλεις και για ταινίες καλό θα ήταν να ρίξεις περισσότερο βάρος στην οθόνη. Πχ cpu amd a10 7850k στα 160 ευρώ κουτί ένα μέχρι 50 ευρώ, πχ το zalman z3 black με 45 που έχει 3 ανεμιστήρες μητρική gigabyte ga-f2a88x-d3h στα 95€ (ίσως να μπορείς να βρεις και φθηνότερη, απλά εμένα οι φθηνότερες του eshop δεν με έπεισαν τροφοδοτικό στα 500W πιστεύω είναι αρκετά, με 50€ θα βρεις coolermaste απ'ότι είδα σκληρό δίσκο επειδή απ'ότι κατάλαβα θες να κατεβάζεις ταινίες θα χρειαστείς έναν hdd γύρω στο 1tb σίγουρα, οπότε 60€. Αν θες με άλλα 80€ περίπου βάζεις και έναν ssd, θα ανοίγει πιο γρήγορα ο υπολογιστής, σε αυτά που κάνεις δεν νομίζω να δεις κάποια άλλη σημαντική διαφορά. ram μια 4gb με 30€ πιστεύω ότι αρκεί, αν θες στο μέλλον βάζεις κι άλλη μια. οθόνη θα σου πρότεινα αυτή lg 24mb35pm-b στα 170€, έχει πολύ ωραία σταθερή βάση, το πλαίσιο της δεν είναι glossy και έτσι θα έχεις καλύτερη αίσθηση του μαύρου, είναι 24'', και έχει ηχεία αν σε ενδιαφέρει. Τέλος καλό θα ήταν να αλλάξεις το stock ανεμιστηράκι της apu με κάποιο άλλο, γύρω στα 25€ όπως η arctic cooling freezer 7 pro rev 2 βγαίνει γύρω στα 640-720, αναλόγως αν θα βάλεις τον ssd. Αν δεις ότι χωράει στο budget εγώ θα έβαζα άλλη μια 4αρα μνήμη ram. Αλλιώς θα μπορούσες να πας σε intel pentium με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, κάποιο φθηνό μοντέλο βέβαια. Αλλά με τις τιμές στις κάρτες γραφικών να είναι στο θεό δεν ξέρω αν θα χωρέσει στο budget σου. Ρε παιδιά πως τα καταφέρνετε και ποστάρετε συνθέσεις με screenshot από το eshop?
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Big7 , σ ευχαριστω. Οσο διαβαζω περι επεξεργαστων και σε σχεση με τις οντως πανακριβες gpu κοιταζω προς apu. Απλα εδω κ λιγο καιρο που τσεκαρω τα πραγματα στις apu και εαν καταλαβα καλα απ αυτα ποτ διαβαζα, ο a8 7650k η a8 7670k δινουν ζουμι για τα λεφτα τους, η σειρα a10 καπως ακριβη για τα πολυ λιγα hz και fps που δινουν εξτρα. Και με μια ψυκτρα καλη κ αθορυβη που θελω παει υπερβολικα κοντα στον 4460, με hd4600 μονο βεβαια αλλα και παλι εχω σχηματισει την εντυπωσηβοτι δε λεει να παω τοσο πανω. Πανρως για ssd εχεις απολυτο δικιο, θα το προσπαθησω! Α και ειδα mini itx στο θεο, λεφτα για πεταμα τη σημερον ημερα ( προσωπικη αποψη ετσι, μην παρεξηγηθω). Καλυτερα mobo micro atx. Επισης ανεμιστηρια θελω αθορυβα, αρα ακριβα, κ αν ειναι apu την παλευω κ με λιγοτερα ανεμιστηρια, σωστα? Για πειτε, για πειτε!
big7 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Εκτός από το ότι το eshop δεν τον έχει, έχουν διαφορά και στην κάρτα γραφικών, μπορεί να είναι και οι δυο r7 graphics αλλά δεν είναι η ίδια, ο a10 7850k έχει το πλεονέκτημα και πιστεύω ότι αν θες και λίγο gaming πρέπει να πάρεις την καλύτερη apu.Σίγουρα αν η μόνη διαφορά ήταν τα λίγα hz δεν αξίζει. Αν πας σε micro itx mobo καλό θα ήταν να πας και σε αντίστοιχο κουτί, εμένα τουλάχιστον δεν μου αρέσει οπτικά μεγάλο κουτί με μικρή μητρική, δες το σε φωτογραφία πριν αποφασίσεις. Επειδή και γω παρόμοιο σύστημα με το παλιό σου είχα μέχρι πριν λίγους μήνες (intel core 2 duo, τροφοδοτικό κινέζικο, ανεμιστήρες turbox, μια 8600gt) και το κουτί πήγαινε να απογειωθεί καταλαβαίνω την ανησυχία σου για τον θόρυβο. Παρ'όλα αυτά όσον αφορά τους ανεμιστήρες του κουτιού πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις κάτι, κι εγώ την ίδια ανησυχία είχα αλλά τους βρήκα πολύ ήσυχους. Οπότε θα σου πρότεινα να βρεις ένα κουτί με τουλάχιστον 2 ανεμιστήρες ώστε να μην χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα εκεί. Ο μόνος ανεμιστήρας που θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξεις είναι αυτός της apu γιατί οι amd απ'ότι έχω ακούσει και θορυβώδεις είναι και ζεσταίνονται πολύ, γι αυτό σου έβαλα έναν καλό για τo apu Τώρα αν επιμένεις στο αθόρυβο υπάρχουν λύσεις με ηχομωνοτικά κουτιά και να βάλεις 3-4 αθόρυβους ανεμιστήρες συνολικά (2-3 στο κουτί και ένας στο apu) αλλά το κόστος ανεβαίνει πολύ.
cabdik Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 παρε μια.... προχειρη......!!! αν χρειαστεις καλυτερη ψυξη, επειδη το e-shop δεν εχει καλες επιλογες...., παιρνεις και μια http://www.skroutz.gr/s/417193/Arctic-Cooling-Freezer-13.html και ησυχαζεις..! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Παιδια ευχαριστω. Απο αυτα που εχω διαβασει, υποθετω λογω memory controller οι a10 δεν εχουν σημαντικη αυξηση σε gaming σε σχεση με a8 7650k, a8 7670k παροτι οι τελευταιοι εχουν λιγοτερους gpu cores. Οποτε με τη διαφορα παιρνω μια bequiet ψυκτρα και συμπληρωνω λιγα ακομα για bequiet τροφοδοτικο? Βεβαια δεν εχω δει κανεναν απο κοντα, αρα στηριζομαι μονο στη θεωρια! Ιδια λογικη για mitx. Επισης, σκεφτηκα να βαλω εναν 256gb η μεγαλυτερο ssd και να ειμαι χωρις hdd. Αξιζει? 2-3 παιχνιδια παιζω ετσι κι αλλιως
cabdik Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 κανεις λαθος..! ο memory controller δεν μπορει να σου αναπληρωσει τους επιπλεον Gpu Cores του 7850Κ...!! πως σου ηρθε αυτο....? http://www.anandtech.com/show/9217/the-amd-a8-7650k-apu-review-also-new-testing-methodology/7 το πιο ασχημο ειναι οτι οι τιμες του e-shop ειναι εκτος πραγματικοτητας http://www.skroutz.gr/s/4341338/AMD-A10-7850K-Box.html 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Προφανως εχω καταλαβει λαθος απο το διαβασμα, αλλα εννοω οτι ό,τι κ να δωσει παραπανω ο a10 δεν δινει τοσο παραπανω, επειδη η μνημη ddr3 ειναι αργη? Και παλι με επιφυλαξη, αλλα ειχα καταλαβει οτι ο a8 7650k δινει σε στοκ πανω απο το 90% του a10 και σε δυναμη cpu και σε ορατα αποτελεσματα gaming. Δεν ξερω εαν αξιζει το premium τιμης για τη διαφορα ισχυος και fps. Naιρε γαμωτο ακυρο το eshop απο τιμη
cabdik Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 γενικα οι APU, θελουν γρηγορες μνημες για να αποδωσουν καλυτερα. γι αυτο σου εβαλα και 2400Mhz ..! οι διαφορες στις επιδοσεις, μην φανταστεις οτι θα ειναι χαωδης, καθως...., εχε στο νου σου, οτι μιλαμε για ενσωματωμενες καρτες, επιπεδου R7 250..MAX!! κοιτα -αν μπορεις- να βρεις την ιδια συνθεση, ειτε απο DigitalMaster, ειτε απο Visionstudio. να δεις ποση διαφορα σε χρημα θα εχεις οφελος...!!! 1
benign Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Νομιζω το e-shop εχει ακριβοτερες τιμες γιατι εχει περισσοτερο στοκ συγκριτικα με τα αλλα καταστηματα.(Και το εκμεταλλευεται.) Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2015 από benign
big7 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Κοίτα πάντως και την περίπτωση για intel pentium g3450 70€ + asrock h97 anniversary (είναι atx και είχε βγει σαν επετειακή έκδοση για τους pentium) 80€ + κάποια κάρτα γραφικών στα 100-120€. Ίσως να αξίζει περισσότερο αυτός ο συνδυασμός και σου έρχεται σχεδόν στα ίδια χρήματα. Αν μπορέσεις να πάρεις και την κάρτα γραφικών από κάποιο άλλο μαγαζί θα σου έρθει και πιο φθηνά 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Οκ, μπορειτε να μου στειλετε καμια συνθεση παιδια με apu απο σοβαρο και τσεκαρισμενο καταστημα που να πληρωνεται με χρεωστικη καρτα? Απο smartphone ψαχνω και εχω στραμπουληξει αμφιβληστροειδη! Ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα