voltmod Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Η Canon ανακοίνωσε την νέα premium compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή PowerShot G3 X, η οποία διαθέτει αισθητήρα CMOS 1,0” ανάλυσης 20,2 Megapixels που συνεπικουρείται από τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 6 και από σύστημα φακών 24-600mm (25x zoom) με διάφραγμα f/2.8-5.6. Διαθέτει οθόνη αφής 3,2 ιντσών ανάλυσης 1,62 εκ. dots με μηχανισμό αναδίπλωσης και το σώμα της αντέχει στο νερό και στην σκόνη ενώ διαθέτει υποδοχές USB, HDMI καθώς και υποδοχές για μικρόφωνο και ακουστικά. Επίσης υποστηρίζει WiFi και NFC. Η νέα PowerShot G3 X διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης 31 σημείων και χρησιμοποιεί οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων. Το ISO μπορεί να ρυθμιστεί έως και 12.800 ενώ υποστηρίζεται burst mode στα 5,9 καρέ το δευτερόλεπτο και επιδεικνύει μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/2000. Υπάρχει επιλογή για λήψεις φωτογραφιών σε RAW format. Επίσης ο χρήστης της PowerShot G3 X μπορεί να καταγράψει video σε ανάλυση 1080p (60p) ενώ μπορεί χειροκίνητα να ελέγξει το διάφραγμα, το ISO ή την ταχύτητα του κλείστρου). Η premium compact της Canon θα κυκλοφορήσει από τον Ιούλιο με τιμή περίπου $1000. Site: Engadget Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Retromaniac Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να χαλάσω αυτά τα λεφτά για να πάω στα μέρη που δείχνει, παρά για την φωτογραφική. Ας πήγαινα εκεί και ας τράβαγα φώτο και με το lumia. Πάντως η ποιότητα του video είναι πραγματικά πολύ καλή. 3
Voodooman Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Είμαι fan των Canon G, αλλά εδώ και λίγο καιρό το έχουν παρακάνει με την τιμολόγηση τους.Θα μείνω στην G1x.
hayas88 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Πολλά λεφτά για κάτι που έχει το ίδιο μέγεθος αισθητήρα με κινητό
hayas88 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Πολλά λεφτά για κάτι που έχει το ίδιο μέγεθος αισθητήρα με κινητό
Retromaniac Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Πολλά λεφτά για κάτι που έχει το ίδιο μέγεθος αισθητήρα με κινητό Ο αισθητήρα είναι 250% μεγαλύτερος από των καλών αισθητήρων στα κινητά. 2
Razor333 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Ο αισθητήρα είναι 250% μεγαλύτερος από των καλών αισθητήρων στα κινητά. Ετσι, αλλα και παλι, οι bridge ακομα και αυτες με μικρο αισθητηρα προσφερουν zoom που ουτε το φανταζεσαι με κινητο και φυσικα κανουν σχετικη επιτυχια, ως τουριστο-φωτογραφικες.
sabrewulf Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Πολλά λεφτά για κάτι που έχει το ίδιο μέγεθος αισθητήρα με κινητό ιδιο μεγεθος αισθητηρα με κινητο?ο αισθητηρας των κινητων δεν ξεπερναει σε μεγαθος ουτε το μικρο μου νυχακι.πως σου ηρθε αυτη η συγκριση? 2
CyanBlue Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Είναι τουλάχιστον αστείο να συγκρίνει κανείς κινητό με μια φωτογραφική μηχανή. Αφήνω τον αισθητήρα (τι να σχολιάσεις?) και πάω στα οπτικά: Κανένα κινητό δεν φοράει κρυστάλινους φακούς (σπάνε εύκολα) ούτε έχουν καμία σχέση σε διάμετερο, ποιότητα κλπ κλπ με τα οπτικά μιας φωτογραφικής. (Δεν έχω ασχοληθεί με το Galaxy K Zoom). Επίσης μην φανταστείτε πως ο κάθε κατασκευστής κινητού σχεδιάζει και το φωτοοπτικό τμήμα. Είναι module που ενσωματώνεται στη συσκευή. Απλά: Η φωτογραφική στο κινητό είναι ευκολία, είναι μόδα (χωρίς επιστροφή) ενώ η φωτογραφική είναι... φωτογραφική. 2
exor Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 ρε παιδια.. τι λετε ? κινητο? εχετε δει φωτο απο τετοιες "compact?" σαν καλη dslr ειναι ..εχω νοτε 4 και ξερω τι ειναι καλη photo απο κινητο αλλα δεν εχει καμια μα καμια σχεση μη γινομαστε παρανοϊκοι .. θα συμφωνησω καπως με το παληκαρι που λεει για τα λεφτα οτι θα προτιμουσε να τα χρησιμοποιησει για να παει στα μερη αυτα.. αδελφια πολλα πεταμε στα μπ@υρδελ@ τα μπλιμπλικια τελικα ..
Razor333 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2015 ρε παιδια.. τι λετε ? κινητο? εχετε δει φωτο απο τετοιες "compact?" σαν καλη dslr ειναι ..εχω νοτε 4 και ξερω τι ειναι καλη photo απο κινητο αλλα δεν εχει καμια μα καμια σχεση μη γινομαστε παρανοϊκοι .. θα συμφωνησω καπως με το παληκαρι που λεει για τα λεφτα οτι θα προτιμουσε να τα χρησιμοποιησει για να παει στα μερη αυτα.. αδελφια πολλα πεταμε στα μπ@υρδελ@ τα μπλιμπλικια τελικα .. Εχω παει σε πολυ ωραια μερη πριν ασχοληθω με την φωτογραφια και χτυπαω το κεφαλι μου στο τοιχο οταν βλεπω τις φωτογραφιες που εβγαλα με το κινητο. Οσο για το κοστος, ναι αυτη ειναι αρκετα ακριβη, αλλα υπαρχει και η σειρα 1 της nikon, υπαρχουν και οι οικονομικες olympus με ακομα μεγαλυτερο αισθητηρα, δεν θα εχεις αυτο το τεραστιο ευρος βεβαια, αλλα και παλι ενα τυπικο 28-300 μπορεις να το καλυψεις ανετα και οικονομικα και εχεις και την επιλογη για πιο ειδικους φακους. Λυσεις με μεγαλους αισθητηρες υπαρχουν παρα πολλες πλεον. Επισης τα 1000 για την συγκεκριμενη ειναι τιμη λανσαρισματος, λογικα θα σταθεροποιηθει αρκετα πιο κατω σε λιγους μηνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα