Angelcrow Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Καλησπέρα σε όλους, ενδιαφέρομαι για αναβάθμιση κάρτας τον υπολογιστή μου όπου τώρα υπάρχει μία ξεπερασμένη HD4850 512MB!Μαζί με την αναβάθμιση της κάρτας γραφικών θα γίνει και αναβάθμιση του τροφοδοτικού γιατί το υπάρχον δεν επαρκεί. Το βασικό σύστημα είναι της υπογραφής αλλά για χάριν συντομίας αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά HALF 912+ (Χωράει τα πάντα) και αρκετά δροσερό με 1χ 200mm fan, 4 x 120mm fan Phenom II x 6 1090t χωρίς OC Mobo GA-MA-770-UD3 ΑΜ2+, AMD 770/SB710, SATA2, DDR2 revision 2.0, PCIE 2.0 x 16 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3097#ov 4 x 2 GB DDR2 800 CAS5 Corsair XMS2 1x SSD 120 GB Samsung 840 EVO 1x 1TB Western Digital Black To δίλημμα που αντιμετωπίζω είναι η ασυμβατότητες που διαβάζω στο internet για τις καινούργιες κάρτες γραφικών και παλιές μητρική έστω και με PCIE 2.0 x 16! Προβλήματα αντιμετωπίζουν χρήστες με Intel και AMD Κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι είναι τα εξής: 1) Cold Start Blank Screen της οθόνης ενώ δουλεύουν τα fans της κάρτας γραφικών 2)Μερικές φορές καταφέρνει να ανοίξη η οθόνη χωρίς όμως η κάρτα να μπορεί να απόδώσει τα μέγιστα στα παιχνίδια (Μετά από 10-20 προσπάθειες) 3)Αν υπάρχει μητρική με θύρες PCIE x16, x8, x4. Η κάρτα γραφικών δουλεύει μερικώς στα 8χ ή 4χ pcie slots Τα προβλήματα που αναφέρονται δεν έχουν να κάνουν με προβλήματα τροφοδοτικού καθώς αναφέρονται ποιοτικά τροφοδοτικά επαρκούς ισχύως! Προσωπικά δεν θα ήθελα να αλλάξω Mobo+Ram+PSU και θα ήθελα να μάθω αν κάποιος έχει αναβαθμίσει κάρτα γραφικών επιτυχώς σε παρόμοιο AMD σύστημα με το δικό μου Με ενδιαφέρουν οι εξής κάρτες από AMD ή και NVIDIA για το σύστημα μου ανεξερτήτως ισχύως AMD : R9 R7 260x, R9 285 NV : GTX 750ti, GTX 960 Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί από εμάς που ενδιαφερόμαστε να αναβαθμίσουμε τις κάρτες γραφικών σε συστήματα με παλιούς τετραπύρηνους ή εξαπύρηνους και παλιές μητρικής και ίσως θα ήταν να μοιραστούμε την εμπειρία μεταξύ μας! Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
8elwADSL Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Μπορεί να μπει οποιαδήποτε κάρτα στο σύστημα σου από την στιγμή που έχει θύρα pci express η μητρική σου αυτή είναι κιόλας η μόνη συμβατότητα που πρέπει να κοιτάς. Σήμερα όλες οι κάρτες είναι pci express 2.0 ή 3.0 και κάνουν σε όλες της μητρικές 2,0 ή 3,0 απλά αν βάλεις μια κάρτα pci ex 3.0 σε μητρική 2,0 θα παίζει πιο αργά (μόνο στη θεωρία). Ολα τα προβλήματα που αναφέρεις έχουν να κάνουν με προβληματικές κάρτες ή με κακή εγκατάσταση των drivers της κάρτας. Αν ακολουθήσεις τη σωστή διαδικασία αφαίρεσης παλιών και εγκατάστασης νέων drivers και δεν έχει κάποιο πρόβλημα η κάρτα σου δεν έχεις κάτι να ανησυχείς. Επίσης δεν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας μεταξύ καρτών και επεξεργαστών όλες οι κάρτες παίζουν με όλους τους επεξεργαστές,AMD με AMD,AMD με NVIDIA,Intel με NVIDIA,Intel με AMD. Τώρα αφού μπορείς να πας σε R9 285 ή GTX 960 τότε αφήνεις έξω τις μικρότερες,προσωπικά θα πήγαινα σε GTX 960 λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης και υποστήριξης DX12.
kontrakultura Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Δημοσ. 7 Μαΐου 2015 Πρόσφατα αναβάθμισα ένα σύστημα παρόμοιο με το δικό σου...φορούσε Αthlon x2 και 4850, σε Asus ΑΜ2+ μητρική με PCIE 2.0 x 16 και τροφοδοτικό corsair 550w. Ήθελα να κρατήσω Mobo+Ram+PSU όπως εσύ και να διαθέσω γύρω στα 300€. Έβαλα τον Phenom II x6 1090Τ που ήταν ο 2ος ανώτερος που σήκωνε η ΜΒ και έτυχε να τον βρώ άμέσως σε καλή τιμή και τον τσίμπησα. Κάρτα γραφικών οι μεταχειρισμένες 7850-7890 ήθελαν τουλάχιστον 100-120€ και επειδή βιαζόμουν και δεν γινόταν να την τσεκάρω επειδή ήμουν σε νησί....αποφάσισα καινούρια μέχρι 200€. Θεώρησα οτι η ιδανική θα ήταν η R9 270X, κάποια ανώτερη (R9 280-285) δεν θα είχε νόημα λόγω bottleneck με επεξεργαστή και τροφοδοτικό, αλλά ούτε και μικρότερη (R7 260x) γιατί ήθελα να δω διαφορά σε σχέση με την 4850. Τελικά προτίμησα την R9 270OC λόγω Asus και καλού συστήματος ψύξης, η οποία με ελάχιστο oc φτάνει άνετα τις επιδόσεις της 270Χ και παραπάνω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα από αυτά που αναφέρεις, όλα πάνε ρολόι.... έκανα την υπέρβαση και πρόσθεσα και έναν ssd και έχω ένα σύστημα η μέρα με τη νύχτα σχετικά με πριν...
Angelcrow Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Πρόσφατα αναβάθμισα ένα σύστημα παρόμοιο με το δικό σου...φορούσε Αthlon x2 και 4850, σε Asus ΑΜ2+ μητρική με PCIE 2.0 x 16 και τροφοδοτικό corsair 550w. Ήθελα να κρατήσω Mobo+Ram+PSU όπως εσύ και να διαθέσω γύρω στα 300€. Έβαλα τον Phenom II x6 1090Τ που ήταν ο 2ος ανώτερος που σήκωνε η ΜΒ και έτυχε να τον βρώ άμέσως σε καλή τιμή και τον τσίμπησα. Κάρτα γραφικών οι μεταχειρισμένες 7850-7890 ήθελαν τουλάχιστον 100-120€ και επειδή βιαζόμουν και δεν γινόταν να την τσεκάρω επειδή ήμουν σε νησί....αποφάσισα καινούρια μέχρι 200€. Θεώρησα οτι η ιδανική θα ήταν η R9 270X, κάποια ανώτερη (R9 280-285) δεν θα είχε νόημα λόγω bottleneck με επεξεργαστή και τροφοδοτικό, αλλά ούτε και μικρότερη (R7 260x) γιατί ήθελα να δω διαφορά σε σχέση με την 4850. Τελικά προτίμησα την R9 270OC λόγω Asus και καλού συστήματος ψύξης, η οποία με ελάχιστο oc φτάνει άνετα τις επιδόσεις της 270Χ και παραπάνω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα από αυτά που αναφέρεις, όλα πάνε ρολόι.... έκανα την υπέρβαση και πρόσθεσα και έναν ssd και έχω ένα σύστημα η μέρα με τη νύχτα σχετικά με πριν... Τα ίδια βήματα με εσένα ακολούθησα και εγώ το τελευταίο 1,5 χρόνο Αναβάθμιση από ahtlon II 250 σε phenom II x6 1090t στην ΑΜ2+ μητρική η οποία είχε πάνω ήδη 8gb DDR2 Αγορά SSD Samsung EVO γιατί ο boot χάλασε μετά από 8 χρόνια SATA 2 Western Digital 320gb Αγορά 1 ΤΒ Western Digital Black Caviar για αντικατάσταση 1 ΤΒ Green Caviar ο οποίος πήγε στο HTPC σαν δευτερος δίσκος Τώρα αφού μπορείς να πας σε R9 285 ή GTX 960 τότε αφήνεις έξω τις μικρότερες,προσωπικά θα πήγαινα σε GTX 960 λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης και υποστήριξης DX12. H R9 285 κατά 99% υποστηρίζει DX12. Θα την προτιμήσω λόγω Freesync!Παίζει να κάνει λίγο Bottleneck σε DX 11 ο Phenom αλλά δεν πειράζει! Θα προτιμήσω καμιά ΙΤΧ έκδοση γιατί θα χωράει και στο HTPC μου αν καταργήσω το Desktop και μεταφέρω το όλο Gaming Pc στο σαλόνι
kontrakultura Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Στη θέση σου θα άλλαζα τροφοδοτικό οπωσδήποτε όμως.
cabdik Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 1 ασυμβατοτητες σε τετοια κομματια, δυσκολο, αλλα οχι απιθανο. συνηθως ομως, οι ασυμβατοτητες, εχω την εντυπωση, οτι δεν ειναι θεμα Hardware, αλλα Software. αν εχεις PCIEx16 παιρνει ολες τις καρτες που μπαινουν σε αυτη τη θυρα. 2 1090Τ και bottleneck, δυσκολα θα δεις με καρτες μεχρι 280-280Χ. στις κορυφαιες 290- 290Χ- 980, ισως..! αλλα αν τον ανεβασεις στα 4ghz, θα εχεις οφελος..!
Angelcrow Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Στη θέση σου θα άλλαζα τροφοδοτικό οπωσδήποτε όμως. Όταν πάρω την gpu θα αγοράσω κατά πάσα πιθανότητα και αυτό http://www.skroutz.gr/s/4184828/CoolerMaster-G750M.html 2 1090Τ και bottleneck, δυσκολα θα δεις με καρτες μεχρι 280-280Χ. στις κορυφαιες 290- 290Χ- 980, ισως..! αλλα αν τον ανεβασεις στα 4ghz, θα εχεις οφελος..! Για OC δεν με κόβω μιας και mobo δεν τραβάει πολλά και θέλει και Heatsink στα VRM
cabdik Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 οκ. μην κανεις πολλα πολλα. μπορεις απλα, αφου εχεις ξεκλειδωτο επεξεργαστη, να ανεβασεις μονο το Multi οσο παει, χωρις να ασχοληθεις με τιποτα αλλο, ουτε FSB, ουτε τασεις. 200-400ΜΗΖ θα παει...!! απλα απο 200χ16 που εισαι τωρα, ανεβασε το σε 200χ17 ή και 200χ18 (εχει και 0,5 βημα)
kontrakultura Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Εγώ από την άλλη δεν μπορώ με τίποτα να κάνω o/c ούτε στον athlon x2, ούτε σε έναν phenom x3 που είχα... ούτε στον τωρινό! Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικές μητρικές...2 asus και μια msi...τζίφος! Κρασάρει με το παραμικρό...έχω δοκιμάσει όλες τις δυνατές ρυθμίσεις....ούτε με multi, ούτε με FSB, oύτε με τάσεις δουλεύει... Τώρα ξαναδοκίμασα να ανεβάσω μόνο το multi...200x18...200x16.5...200x17... με το που μπαίνει στα win ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ κατευθείαν σε όλα!!
cabdik Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 σε ολους? και με 3 διαφορετικες μητρικες? απιθανο...!! ποιος ειναι ο τωρινος? και ποια ειναι η μητρικη? αν και βγαινουμε εκτος θεματος.., ισως να βγει κατι που θα βοηθησει και τον TS...!
kontrakultura Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Με τις παρακάτω μητρικές MSI K9A2 CF-F ASUS M4A78T-E ASUS M3A78-EM έχω προσπαθήσει τα τελευταία 5 χρόνια να κλοκάρω τους παρακάτω επεξεργαστές: Athlon X2 7750 2.7GHz Phenom II X3 720 2.8GHz Phenom II X6 1090T 3.2GHz καλές aftermarket ψύκτρες (coolermaster,scythe)...καλό αερισμό στο κουτί...καλά τροφοδοτικά (corsair)... με τα αποτελέσματα που γράφω πιο πάνω...ό,τι και να έκανα, όποιον συνδυασμό και να δοκίμαζα, ακόμα και το ελάχιστο...δεν δούλευε πάνω από 5' το pc χωρίς να κρασάρει...κι εμένα απίθανο μου φαινόταν πάντα!! Και δεν είναι οτι έκανα του κεφαλιού μου ή κάτι λάθος...πάντα ψαχνόμουν και διάβαζα.
cabdik Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 επειδη τυχαινει να εχω -οπως βλεπεις- κι εγω τον Χ3 720ΒΕ, σε 2 διαφορετικες μητρικες, μια ASROCK AOD790GX με DDR2 RAM και στην τωρινη που βλεπεις στην υπογραφη, με DDR3 RAM, δεν ειχα ιδιαιτερα θεματα να ανεβει με 2 κλικ, στην μεν ASrock στα 3,4GHZ, και σε αυτη που εχω τωρα ειναι στα 3.2GHZ, μονο με αυξηση του multi..! και μαλιστα ξεκλειδωμενος σε 4πυρηνος....!!! και καλα οι αλλες 2, δεν ειναι ιδιαιτερα του OC..! Αλλα η Μ4Α78Τ-Ε, που εχει SB750, δεν θα επρεπε να εχεις ιδιαιτερο θεμα με αυτο.....! ειναι περιεργο..!
kontrakultura Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Τι να σου πω...είναι πολύ περίεργο αλλά έτσι είναι...ούτε να ξεκλειδώσω τον 4ο πυρήνα στον Χ3 720ΒΕ κατάφερα!! Παρόλο που προσπάθησα με το ειδικό εργαλείο της ASUS...
cabdik Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 απο το BIOS το κανουμε. οχι απο τα εργαλεια..! ειναι πιο σιγουρο..! και καλα..., το να μην ξεκλειδωνει, ισως σημαινει οτι ο 4ος πυρηνας εχει οντως προβλημα και δεν λειτουργει. το δεχομαι..! αλλα και σαν 3πυρηνος δεν ανεβαινει ουτε ενα χ0,5 πανω......???? περιεργο..!
kontrakultura Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Δημοσ. 8 Μαΐου 2015 Ναι νομίζω από το bios το είχα κάνει...είχε βγάλει η asus bios update που το είχε ενσωματωμένο!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα