Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφτιαξα ενα συστημα για solidworks με i5-4690 και r7-250. Δεν εχω καποιο προβλημα αλλα σκεφτομουν να παω σε quadro πχ k620 που ειναι και σε λογικη τιμη. Επισης μια περιεργη μετρηση: Το benchmark του solidworks μου εδωσε λιγο καλυτερο σκορ γραφικων με μια 5570 που εχω παρα με την r7-250.

Εχει κανεις εμπειρια/γνωμη απο τι βελτίωσεις θα δω ή αλλες προτασεις για καρτες? Τα assemblies που εχω ειναι περιπου 100-200 parts.

Sent from my RM-1040_1021

Δημοσ.

φιλε μου πολυ κακη επιλογη η r7 250 οταν με κανα 50αρικο παραπανω πας στην αξιοπρεπεστατη gtx 750ti!Ειναι μια οικονομικη και καλη αλλαγη για να κανεις!

Η 750ti είναι και αυτή "παιχνιδοκάρτα" οπότε θα έχει κάποια διαφορά αλλά μάλλον μικρή.

Εκτός αυτού, ο λόγος που αναφέρω ότι είναι συγκεκριμένα για solidworks είναι γιατί οι workstation κάρτες έχουν οδηγούς που ενεργοποιούν και άλλες επιλογές/δυνατότητες στο software.

Δεν έχω καφαφέρει να βρω συγκρίσεις/γνώμες για την διαφορά που κάνουν οι entry level κάρτες workstation σε σχέση μετις "απλές", γι'αυτό έγραψα μήπως κάποιος εδώ έχει εμπειρία.

Δημοσ.

για αυτο σου προτεινα την 750ti γτ πολλοι την προτινουν σε τετοια συστηματα εναντι των entry workstation!

Έχεις κάνα link?

Δημοσ.

Έκατσα και το κοίταξα κι άλλο και αναφέρω τι βρήκα σε περίπτωση που είναι χρήσιμα και για άλλους. Τα benchmark που κυκλοφορούν (anandtech, solidforums κλπ) δεν είναι πολλά και δεν είναι και ολοκληρωμένα για την σύγκριση που θέλω να κάνω (πχ είναι σε παλιές εκδόσεις, δεν δίνουν συγκριτικά με απλές κάρτες, τρέχουν μετρητικά που δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με SW14 κλπ).

Στο solidowοrks performance 2014 υπάρχουν πολλές μετρήσεις από χρήστες αλλά θέλουν φιλτράρισμα για να έχουν νόημα. π.χ. η μέτρηση στο Render δεν έχει κανένα νόημα γιατί παίζει ρόλο τι παραμέτρους έχει βάλει ο χρήστης, όπως ανάλυση (δεν χρησιμοποιεί το μετρητικό κάποιες fixed τιμές).

Γενικά, όπως λένε όλοι, το βασικό στο solidworks είναι το single thread performance του CPU. Όλες οι άλλες μετρήσεις επηρεάζονται λίγο έως πολύ από αυτό.

Έτσι πήρα τιμές από άλλα συστήματα με τον ίδιο επεξαργαστή ή με παραπλήσιους (ίδιας γενιάς). Γενικά κοιτάω τον μέσο όρο που δίνει μια κάρτα ή cpu και όχι την καλύτερη τιμή για πιο ασφαλείς συγκρίσεις. Η λίστα είναι στοιχισμένη με την επίδοση Graphics.

Οι απλές κάρτες δεν δείχνουν να δίνουν κάποιο πλεονέκτημα άσχετα με το πόσο δυνατές είναι. Πχ η GTX970 κάνει 350+ και είναι αρκετά πιο αργή (κατά μέσο όρο) από τις Κ600/620 που κάνουν τα μισά λεφτά. H GTX 750ti δεν τα πηγαίνει καλά, με επιδόσεις σαφώς κάτω από το μέσο όρο.

Με γαλάζιο έβαλα τις μετρήσεις απ το δικό μου σύστημα (έχοντας ενεργοποιήσει και το RealView με το RealHack 3.7).

Από αυτά που βλέπω το καλύτερο vfm είναι να βάλω μία Κ600 που την βρίσκεις με ~€100 στο ebay. Βέβαια, στην πραγματικότητα, βλέποντας αυτό τον πίνακα, και με τα μοντέλα που χειρίζομαι, δεν χρειάζομαι και τόσο αναβάθμιση... Αλλά με τρώει! Αυτά. 

SW14performancetable.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...