Προς το περιεχόμενο

Windows 8: Προσθήκη του ribbon στον Windows Explorer


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H Microsoft συνεχίζει την δημοσίευση άρθρων σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8 λίγο πριν τα πλήρη αποκαλυπτήρια του νέου λειτουργικού τον επόμενο μήνα στο συνέδριο Build που απευθύνεται σε προγραμματιστές.

 

Με σημερινό δημοσίευμα στο επίσημο blog των Windows 8, η Microsoft κάνει μια ιστορική αναδρομή στον Windows Explorer και στην εξέλιξη του σε κάθε έκδοση του λειτουργικού, καταλήγοντας στα επερχόμενα Windows 8. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η ενσωμάτωση του Ribbon, μιας μπάρας δηλαδή στο πάνω μέρος του παραθύρου η οποία περιέχει τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες για τη διαχείριση αρχείων και καταλόγων για άμεση πρόσβαση. Με βάση στατιστικά της εταιρείας, οι χρήστες χρησιμοποιούν στη συντριπτική πλειοψηφία τις λειτουργίες της αντιγραφής, επισύναψης, ιδιοτήτων, διαγραφής και αποκοπής, οι οποίες πλέον βρίσκονται ως ξεχωριστά κουμπιά στην ειδική μπάρα η οποία είναι αντίστοιχη με αυτή που βλέπουμε στο Office 2007 και Office 2010.

 

2553.Figure_2D00_8_2D002D002D00_Win8_2D00_Hero_5F00_thumb_5F00_2B3376FC.png

 

Επιλέγοντας την καρτέλα Share, η μπάρα εμφανίζει διαφορετικές επιλογές για τον εύκολο διαμοιρασμό περιεχομένου που έχετε επιλέξει από πριν και αποστολής του μέσω e-mail. Μέσω του View γίνεται γρήγορη ρύθμιση του τρόπου εμφάνισης περιεχομένου μέσα σε φακέλους με ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του Navigation, Preview και Details Panel.

 

8507.Figure-9-_2D00_-Home-tab-crop_5F00_2.png

5850.Figure-11-_2D00_-Share-tab-crop_5F00_2.png

7532.Figure-12-_2D00_-View-tab-crop_5F00_2.png

 

Σημαντική είναι και η επιστροφή του κουμπιού UP το οποίο σας επιστρέφει στην προηγούμενη οθόνη σας πηγαίνει ένα επίπεδο πάνω στη διαχείριση αρχείων ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο video και να διαβάσετε στο πλήρες άρθρο που ακολουθεί.

 

 

Link.png Site: Windows 8 Blog

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλοδεχούμενη η επιστροφή των κουμπιών (ειδικά τα copy to και move to πραγματικά μου έχουν λείψει!) αλλά αν δεν διορθωθεί το thumbnail view, το οποίο στα XP είναι τέλειο ενώ στα 7 απαράδεκτο, θα πρόκειται για μέγιστη παράλειψη!

Προσωπικά σε file manager θέλω να έχω τη μέγιστη λειτουργικότητα άμεσα διαθέσιμη, οπότε η προσθήκη του ribbon είναι κάτι θετικό, η μινιμαλ εμφάνιση του explorer στα 7 δεν βολεύει και πολύ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ cluttered φαίνεται... με έπιασε μια ζάλη με τόσα κουμπιά, το μόνο που λείπει από εκεί πάνω είναι οι toolbars με τα ads από τον IE. :wacko:

φανταξομε θα μπορει να γινει disabled με καποιο τροπο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φανταξομε θα μπορει να γινει disabled με καποιο τροπο;

 

Ναι δεν νομίζω να το ρισκάρουν να επιβάλουν αυτό το look, εξάλλου οι περισσότεροι χρησιμοποιούν είτε το context menu στο δεξι κλικ είτε τα keyboard shortcuts για τις βασικές λειτουργίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στο touch λειτουργεί μια χαρά το context menu (κρατώντας παρατεταμένα πχ το δάχτυλο σε ένα σημείο) + ότι στις συσκευές με touch δεν έχεις χώρο να σπαταλάς σε ανούσια κουμπιά για λειτουργίες που μπορείς να βάλεις και σε gestures πχ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...