Προς το περιεχόμενο

Ανανεωμένοι όροι χρήσης για το Dropbox με έμφαση στην ασφάλεια των δεδομένων


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ύστερα από το τελευταίο κενό ασφαλείας που αντιμετώπισε η υπηρεσία του Dropbox πριν λίγες ημέρες, η ομάδα ανάπτυξής του ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog της ορισμένες αναθεωρήσεις και αλλαγές των όρων χρήσης που αφορούν τη βελτίωση της υπηρεσίας.

 

Αρχικά υπενθυμίζεται ότι το Dropbox χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση στις υπηρεσίες του, παρ' όλα αυτά οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα εάν το επιθυμούν να χρησιμοποιούν και τρίτες λύσεις όπως το TrueCrypt. Επίσης, η εφαρμογή της ίδιας της υπηρεσίας για φορητές συσκευές αναβαθμίστηκε έτσι ώστε να κρυπτογραφούνται τα μεταδεδομένα όποτε αυτό υποστηρίζεται.

 

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τον αριθμό των αντιγράφων των αρχείων των χρηστών που λαμβάνονται αυτόματα από το Dropbox. Πιο συγκεκριμένα, όταν οι χρήστες ανεβάζουν ακριβώς ίδια αρχεία που έχουν ήδη ανεβεί από άλλους χρήστες, δεν κρατείται διπλό αντίγραφό στους servers του Dropbox αλλά όλοι μοιράζονται τα ίδια δεδομένα. Για το λόγο αυτό παρατηρούμε πολλές φορές ότι τα αρχεία μας ανεβαίνουν πολύ γρήγορα στην υπηρεσία.

 

Επίσης ξεκαθαρίζεται ακριβώς το τι είδους δεδομένα συλλέγονται κατά τη χρήση της υπηρεσίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αποθηκεύεται η χώρα του χρήστη, το λειτουργικό του σύστημα, το ID των συσκευών του κά. Διευκρινίζεται ότι τα δεδομένα που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας χρήσης με την υπηρεσία του Dropbox.

 

Ολόκληρα τα κείμενα των ανανεωμένων κανονισμών του Dropbox θα τα βρείτε στο παρακάτω link.

 

Link.png Site: blog.dropbox.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πολύ κόσμο, πάει το πουλάκι πέταξε.

 

Ελπίζω να΄ναι έτσι... Πρέπει ο κόσμος ν΄αφυπνιστεί, κυριολεκτικά. Μια-δυο εταιρείες να υποστούν ισχυρό σοκ, μήπως και νιώσουν οι υπόλοιπες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν, να τονίσω ότι η είδηση αφορά αλλάγες στους όρους χρησεις για να είναι πιο ξεκάθαρο το τι κάνουν μέχρι τώρα και να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες που αφορούσαν στα πιο πάνω κείμενα. Δεν έχουν αναβαθμίσει/αλλάξει κάτι (πλην μιας περίπτωσης)

 

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ενίσχυση της ασφάλειας των δεδομένων καθώς το Dropbox αναλαμβάνει να διαχειριστεί τα κλειδιά κρυπτογράφησης των αρχείων των χρηστών του. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι χρήστες έχουν πλέον το δικαίωμα να επιλέξουν να κρυπτογραφούν τα δεδομένα τους ακόμη και με δικά τους εργαλεία όπως το TrueCrypt.

Δεν έχει ενισχυθεί κάτι! Δεν έχουν δώσει κάποια επιλογή στον χρήστη να κρυπτογραφεί ο ίδιος τα αρχεία του. Απλά τονίζουν πως μπορούν να το κάνουν με τρίτες λύσεις όπως με TrueCrypt. Απλός τώρα το έγραψαν και εκεί για να το βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι.

 

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα κρυπτογράφησης των δεδομένων που διαχειρίζονται οι εφαρμογές του Dropbox για όλες τις φορητές συσκευές.

Στην δική τους εφαρμογή για τις φορητές συσκευές κρυπτογραφούν επιπλέον τα metadata. Αυτό που τονίζουν είναι πως δεν υποστηρίζουν όλοι οι media players κωδικοποιημένα streams, οπόταν και φαντάζομαι η επικοινωνία γίνετε χωρίς.

 

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τον αριθμό των αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων των χρηστών που λαμβάνονται αυτόματα από το Dropbox. Πιο συγκεκριμένα, θα αποθηκεύεται ένα μόνο αντίγραφο των αρχείων με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτά δεν τροποποιούνται από το χρήστη. Μέχρι σήμερα η υπηρεσία κρατούσε διπλά αντίγραφα ασφαλείας.

Που το λέει αυτό; Αυτό που λέει και ίσχυε, ότι αρχείο που έχει ανεβεί ξανά από άλλον, δεν θα μπει στην διαδικασία να το ξανά-ανεβάσει και να το αποθηκεύσει δεύτερη φορά. Αντίγραφα ασφαλείας υπάρχουν και μάλιστα αναφέρει πως κατά την διαγραφή του λογαριασμού και των αρχείων, παίρνει χρόνο να διαγραφούν (υπό προϋποθέσεις) αφού υπάρχουν και σε δικά τους αντίγραφα ασφαλείας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανανεωμένοι όροι χρήσης για το Dropbox με έμφαση στην ασφάλεια των δεδομένων και απόλυτη κυριαρχία στα δεδομένα μας.

Dropbox TOS Includes Broad Copyright License

 

και αυτο σηματοδοτει το τελος της υπηρεσιας.

ολο και καποια εναλλακτική θα βγει που θα σεβεται τα δεδομενα των χρηστων της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

wuala,spideroak, sugarsync και sparkleshare οπου μπορεις να στησεις το μηχανημα σου server.

 

Τι να κάνω;!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω ακουσει πολλα καλα για το spideroak, και φαινεται αρκετα ασφαλες.μου το προτεινε και ενα φιλαρακι σε θεση ισχυος στο τομεα υπολογιστων στην Ολανδια, που το χρησιμοποιουσε εναλακτικα, μετα το πρωτο "κρουσμα" στην ασφαλεια του dropbox. εχει και φθηνο commercial πακετακι, 100gb/10$

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...