andreas44m Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Σημειώστε ότι αυτός ο οδηγός βοήθημα δουλεύει σε όλους τους υπολογιστές και όχι μόνο στον Asus EEE PC(αρκεί στο μενού εκκίνησης να΄χει επιλογή από usb stick ή αφαιρούμενο δίσκο). Το παρακάτω βοήθημα δεν είναι δικό μου έργο, είναι απλώς η μετάφραση-προσαρμογή στην ελληνική γλώσσα υλικού που βρήκα στο διαδίκτυο. Εγώ το χρησιμοποίησα με επιτυχία και εγκατέστησα τα Windows xp στο Asus EEE PC(με προεγκατεστημένο λειτουργικό linux) και χωρίς cd-drive,παρά μόνο θύρες usb.Το μόνο καλό ήταν οτι ο κατασκευαστής έδινε και τους οδηγούς για τα windows xp!! Αρχίζουμε λοιπόν. Για να μπορέσετε να εκτελέσετε αυτόν τον οδηγό βοήθημα θα πρέπει να έχετε μια 32-μπιτ έκδοση των windows xp ή vista στο home PC σας,USB stick τουλάχιστον με χωρητικότητα 1GB και το cd των windows xp. Επίσης θα χρειαστείτε τα: 1)USB_PREP8 2)PeToUSB 3)Bootsect.exe Λινκ για να τα κατεβάσετε: http://rapidshare.com/files/77140824/WinXPUSB.rar.html Μέγεθος και των 3 αρχείων στο WinXPUSB: 489 KB Ειδική σημείωση: αν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα Nlite (για ενσωμάτωση οδηγών-drivers,service packs,προγραμμάτων κ.τ.λ) να φροντίσετε να κρατήσετε τα εγχειρίδια εγκατάστασης ,γιατί το USB_prep8 script βασίζεται σε αυτά τα αρχεία. Αποσυμπιέζουμε τα αρχεία του Bootsect.zip. Το επόμενο βήμα είναι να αποσυμπιέσουμε τα USB_prep8 και PeToUSB. Μετά να μεταφέρουμε το εκτελέσιμο αρχείο PeToUSB μέσα στο φάκελο του USB_prep8. Συνδέουμε το USB stick με τον υπολογιστή μας. Διπλό κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο με όνομα usb_prep8.cmd Το παράθυρο που θα ανοίξει θα ναι σαν αυτό: Πιέστε ένα οποιοδήποτε πλήκτρο για συνέχεια…. Το επόμενο παράθυρο θα μοιάζει με αυτό: Αυτές οι ρυθμίσεις είναι ήδη προσαρμοσμένες για σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι κλικ στο κουμπί start.Όταν η διαμόρφωση τελειώσει ,μην κλείσετε το παράθυρο, αφήστε τα πάντα όπως είναι και άνοιξτε την γραμμή εντολών του dos(έναρξη-->εκτέλεση-->cmd).Μέσα από το παράθυρο εντολών πηγαίνετε στο φάκελο που βρίσκεται αποθηκεύμενο το πρόγραμμα bootsect.exe . Καλό θα ήταν να μεταφέρετε τον φάκελο του στην αρχική ρίζα του C σκληρού δισκου ,δηλαδή η διαδρομή για να το βρείτε να ναι C:\ bootsect.Αν δεν το έχετε εκεί το μεταφέρετε μέσα στον C. Μετά κατά βήμα πληκτρολογείτε τα εξής Cd\ Cd bootsect bootsect.exe /nt52 R: όπου R είναι το γράμμα του drive που βρίσκεται το USB stick, αν αυτό βρίσκεται σε διαφορετικό drive , πρέπει να το αλλάξετε και να βάλετε το σωστό γράμμα .Το μόνο που κάνει αυτό το κομμάτι του βοηθήματος είναι να γράφει το σωστό boot sector στο USB stick.Αυτό επιτρέπει στον υπολογιστή να ‘ξεκινάει’ από το USB stick.Χωρίς αυτό, τίποτα δεν θα δουλέψει. Σημείωση : όταν κάνετε την παραπάνω διαδικασία με το bootsect,από την γραμμή εντολών ,δεν πρέπει να έχετε κανένα παράθυρο ανοιχτό ,που να δείχνει τα περιεχόμενα του USB stick.Eάν έχετε ανοιχτό κάποιο τότε το bootsect.exe δεν θα μπορέσει να κλειδώσει το drive του usb stick,με αποτέλεσμα να μην γράψει σωστά το bootsector. Αν τα κάνατε σωστά θα δείτε το παρακάτω: "Bootcode was successfully updated on all targeted volumes." Τώρα μπορείτε να κλείσετε την γραμμή εντολών και το petousb.ΔΕΝ θα κλείσετε όμως το παράθυρο του usbprep8.Είναι βασικό αυτό. Το παράθυρο που θα εμφανιστεί τώρα θα ναι σαν και αυτό. Αν δεν εμφανιστεί πατήστε το enter. Τώρα χρειάζεται να εισάγετε τις σωστές πληροφορίες για τους αριθμούς 1 έως 3 των επιλογών του μενού που εμφανίζεται. Πατήστε 1 και μετά το enter.Ένα παράθυρο θα εμφανιστεί για να του προσδιορίσετε που βρίσκονται τα αρχεία εγκατάστασης των windows xp(το οδηγείτε στο γράμμα του cd rom drive που έχετε εισάγει μέσα το cd των windows ). Πατήστε 2 και μετά εισάγετε ένα γράμμα το οποίο να μην αντιστοιχεί σε σκληρό δίσκο ή διαμέρισμα του υπολογιστή σας. π.χ Τ Πατήστε 3 και μετά εισάγετε το γράμμα στο οποίο αντιστοιχεί το usb stick. Πατήστε 4 για να ξεκινήσει η διαδικασία. Μετά θα σας ρωτήσει αν είναι εντάξει να διαμορφώσει τον σκληρό Τ (το γράμμα που δώσαμε στον σκληρό δίσκο παραπάνω, όταν πατήσαμε το 2). Αυτός είναι ένας προσωρινός σκληρός δίσκος που δημιουργεί το πρόγραμμα για να υποθηκεύσει προσωρινά τα αρχεία εγκατάστασης των windows.Πατήστε Y και μετά enter. Όταν τελειώσει με την διαμόρφωση του δίσκου πατήστε enter για να συνεχίσετε .Θα δείτε το πρόγραμμα να αντιγράφει αρχεία στον προσωρινό δίσκο που δημιουργήσαμε.Όταν αυτή η διαδικασία τελειώσει πατήστε enter για να συνεχίσετε ξανά. Μετά θα δείτε ένα παράθυρο διαλόγου να σας ρωτάει αν θέλετε να αντιγράψετε τα αρχεία στο usb drive, ναι ή όχι. Έπιλέξτε το yes. Όταν τελειώσει η αντιγραφή των αρχείων θα σας ρωτήσει αν θέλετε να βάλει στο usb drive το γράμμα U.Επιλέξτε το yes. Μετά επιλέξτε yes για να ΄’ξεφορτώσετε΄’ τον εικονικό σκληρό. Ωραία τελειώσαμε με το δύσκολο μέρος .Κλείστε το USB prep8. Τώρα βγάζετε το usb stick και είσαστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε τα windows σε οποιοδήποτε υπολογιστή είτε στον ASUS EEE. Το μόνο που χρειάζεται είναι στο μενού εκκίνησης να βάλετε να ξεκινάει από το usb stick σας Τέλος όταν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των windows από το usb stick σας στο μενού εκκίνησης έχετε δυο επιλογές. θα επιλέξετε την επιλογή 2 “for text setup”.Από το σημείο αυτό και μετά η εγκατάσταση είναι ιδία σαν να γινότανε από cd. Στο pc ASUS EEE πρέπει να διαμορφώσετε και τα 4 διαμερίσματα του σκληρού και να τα κάνετε ένα, αλλιώς μετά την εγκατάσταση θα παίρνετε hall.dll error. Επίσης μετά την επανεκκίνηση θα επιλέξετε την πρώτη επιλογή και θα συνεχίσετε κανονικά. Στο τέλος της εγκατάστασης θα ναι ασφαλές να αφαιρέσετε και το usb stick. Τέλος μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε το μενού εκκίνησης,ώστε ο υπολογιστής σας να ξεκινάει από τον σκληρό σας δίσκο και όχι από το usb-stick. Ελπίζω το παραπάνω βοήθημα-οδηγός να βοηθήσει αρκετούς.Είναι αυτό η μικρή μου συνεισφορά στο φόρουμ,το οποίο με έχει βοηθήσει αρκετές φορές,δίνοντας μου λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζω με υπολογιστές.
sir_fotis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2008 γεια χαρα εκανα οτι λεει ο φιλος andreas 44m ολα καλα με την δημιουργια του boot απο το στικακι το εβαλα στο asus 701 επελεξα να κανει boot απο το stick επελεξα την εντολη <for text setup> ξεκιναει κανονικα σαν να ειναι απο cd και μολις φτασει στο σημειο στην αρχη που λεει starting w..xp setup η κατι τετοιο γιατι δεν το προλαβαινω βγαζει μπλε οθονη error λεγοντας τα εξης check to be sure ou have adequate disk space. if a driver is identified in the stop message disable the driver or check with the manufacturer for drivers update. Try changing video adapters check whith your hardware vendor for any bios updates disable bios memory options such as caching or shadowing if you need to use safe ode to remove or disable components restart your computer press f8.... pci.sys - address f85490BF base at F8542000 datestamp 3b7d855c οποια βοηθεια δεκτη ευχαριστω εκ των προτερων
banned_acc Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) πολυ καλος ο οδηγος ... Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2008 από guzel Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
kotetsi Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Μήπως να γινόταν ένα update στις φωτογραφίες; Σε εμένα δεν εμφανίζονται καθόλου.
aldon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 οι φωτογραφίες όντως σβηστηκαν απο το hosting
furious99 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Για ολα τα pc (οχι μονο για το acer aspire one)...
jimmakos80 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2008 ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!!!!!!!! ΕΙΧΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΕΕΕ PC 900 (δεν εκανε boot )ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ SERVICE ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ Η/Υ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ COURIER NA EΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ASUS ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (μου ειπε κιόλας το πιτσιρικι οτι θα κανει και κανα μήνα). ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ #@#@#@#** ΕΙΝΑΙ ,ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΕΔΩ. ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ . ΛΥΠΑΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
markelos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δώσε και το Link του original οδηγού αν μπορείς.
howwww Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Το Link του original οδηγού βρίσκεται εδώ: http://www.eeeguides.com/2007/11/installing-windows-xp-from-usb-thumb.html Είναι πολυ καλή και ακριβης η μεταφραση ομως. Εγω ακολουθησα τις οδηγιες απο εδω στα ελληνικα και δουλεψε μια χαρα το eee PC μου. thnx andreas44m
markelos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Thanks Δεν αμφιβάλλω για τη μετάφραση, τις εικόνες που λείπουν ήθελα να δω...
tolis_01 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 γεια χαρα εκανα οτι λεει ο φιλος andreas 44m ολα καλα με την δημιουργια του boot απο το στικακι το εβαλα στο asus 701 επελεξα να κανει boot απο το stick επελεξα την εντολη <for text setup> ξεκιναει κανονικα σαν να ειναι απο cd και μολις φτασει στο σημειο στην αρχη που λεει starting w..xp setup η κατι τετοιο γιατι δεν το προλαβαινω βγαζει μπλε οθονη error λεγοντας τα εξης check to be sure ou have adequate disk space. if a driver is identified in the stop message disable the driver or check with the manufacturer for drivers update. Try changing video adapters check whith your hardware vendor for any bios updates disable bios memory options such as caching or shadowing if you need to use safe ode to remove or disable components restart your computer press f8.... pci.sys - address f85490BF base at F8542000 datestamp 3b7d855c οποια βοηθεια δεκτη ευχαριστω εκ των προτερων Αν όντως δεν υπάρχει disk space, δοκίμασε να κόψεις τα xp με το nlite (οδηγός εδώ). Κλείσε και ότι δεν είναι ακρως απαραίτητο απτ'ο bios (cerd reader, κάμερα κτλ) αν και δεν νομιζω ότι φταίνε αυτά.
stefa_1 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας Εκανα και εγω βημα βημα την διαδικασια σε ενα ACER 150L και βρηκα το μπελα μου.Μου εμφανισε αυτο το μυνημα οτι το hal.dll ειναι κατεστραμμενο.Ξαναεκανα εγκατασταση διαγραφοντας το 2ο partition μα το προβλημα συνεχισε.Ο μονος τροπος για να εκινηησω οτ συστημα ηταν να επιλεξω το gui mode,να κανει εγκατασταση και αυτο.Σε καθε εκκινηση επρεπε να ξεκινησω το συστημα απο αυτην την επιλογη.Ε τελος παντως εκανα την χαζομαρα και διεγραψα το hal.dll με ενα αλλο που βρηκα στο internet.Τωρα δεν λειτουργει τιποτα.Χτυπησα 7ωρο συνεχομενο προσπαθοντας να κανω το usb bootable και να περασω τα ΧΡ και τωρα αυτο...Βοηθημεστε σας παρακαλω
furious99 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σαςΕκανα και εγω βημα βημα την διαδικασια σε ενα ACER 150L και βρηκα το μπελα μου.Μου εμφανισε αυτο το μυνημα οτι το hal.dll ειναι κατεστραμμενο.Ξαναεκανα εγκατασταση διαγραφοντας το 2ο partition μα το προβλημα συνεχισε.Ο μονος τροπος για να εκινηησω οτ συστημα ηταν να επιλεξω το gui mode,να κανει εγκατασταση και αυτο.Σε καθε εκκινηση επρεπε να ξεκινησω το συστημα απο αυτην την επιλογη.Ε τελος παντως εκανα την χαζομαρα και διεγραψα το hal.dll με ενα αλλο που βρηκα στο internet.Τωρα δεν λειτουργει τιποτα.Χτυπησα 7ωρο συνεχομενο προσπαθοντας να κανω το usb bootable και να περασω τα ΧΡ και τωρα αυτο...Βοηθημεστε σας παρακαλω Ακολουθησε τη διαδικασια στο βιντεο που εχω δωσει και δε θα αντιμετωπισεις ιδιαιτερο προβλημα... Εχω το ιδιο και τα περασα μια χαρα τα XP... http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2420777&postcount=6
aaanswer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Συγχαρητήρια για το post σου. Εξαιρετικό! Για να βοηθήσω και εγώ λίγο, σε όσους έχουν Vista στο Laptop και δεν μπορούν να τα βγάλουν: Η δική μου εκδοχή αφορά ένα Toshiba-Portege -R400(40e) με Vista -Ultimate: 1. Κάνουμε restart και πατάμε F8 2. Ζητάμε την πρώτη επιλογή: Επιδιόρθωση του υπολογιστή 3. Αφου δώσουμε στην οθόνη που εμφανίζεται το πληκτρολόγιο Greek-Latin, επιλέγουμε από το επόμενο μενού το DOS και ζητάμε format c: Θα μας πει ότι δεν επιτρέπεται, αλλά ξαναπατώντας format c: θα μας ρωτήσει αν επιμένουμε να γίνει forced. Του απαντάμε YES και από εκεί και πέρα ακολουθείτε τις συμβουλές του συνονόματου για να εγκαταστήσετε τα XP. ΟΥΦ! ΑΠΑΛΑΚΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ WINDOWS ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝΕ ΠΟΤΕ. Ότι σας είπα το θυμάμαι απέξω, αλλά πάντως λειτουργεί με αυτή την σειρά που σας ανέφερα.
kospas12345 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά γεια χαρά....εγώ έχω ένα Acer Asprie One 150L.Έκανα τη διαδικασία και δουλεύουν τα πάντα τέλεια εκτός από το ότι χρειάζεται το usb για να μπουτάρει στα Windows.Αν τον κλείσω και τον ξαναανοίξω μου λέει ότι λείπει ένα dll ...αν βάλω το φλασάκι και κάνω επανεκίννηση μπαίνει κανονικά στα windows.....τι κουλό είναι αυτό????μήπως γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει???... ......α και για να σας προλάβω έχω ρυθμίσει από τα Bios να μπουτάρει από το δίσκο... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα