Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Amazon ανακοίνωσε ένα νέο «εισαγωγικό» Kindle όμως σε χθεσινή εκδήλωση, η εταιρεία παρουσίασε το Scribe, την κορυφαία της πρόταση στα ebook readers.

Αυτό που διαφοροποιεί το νέο Kindle έναντι των προηγούμενων μοντέλων είναι η υποστήριξη γραφής και γραφίδας, κάτι που αν και έχουμε δει από προτάσεις άλλων κατασκευαστών, εντούτοις η Amazon το φέρνει για πρώτη φορά στη σειρά Kindle.

Το Kindle Scribe είναι ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης 10,2 ιντσών που κλασσικά στηρίζεται στην τεχνολογία e-ink, και περιλαμβάνει ένα stylys για να κρατάτε σημειώσεις, να αφήνετε σχόλια έγγραφα ή γενικώς για να γράφετε. Μάλιστα η amazon έχει συνεργαστεί με τη Microsoft για καλύτερη υποστήριξη αρχείων Word, για να μην υπάρχουν προβλήματα στην εμφάνιση των εγγράφων . Η συσκευή θα ξεκινά από τα €399 για το μοντέλο με 16GB αποθηκευτικού χώρου ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται και η γραφίδα. Η κυκλοφορία της έχει οριστεί για τις 30 Νοεμβρίου ενώ όσοι ενδιαφέρονται να το προμηθευτούν από τη χώρα μας μπορούν να προχωρήσουν σε προπαραγγελία μέσα από το γερμανικό amazon.

913901927_CleanShot2022-09-29at10_02_30.jpg.5766a0861f6ace4f8122957997cd4425.jpg

Το Scribe μοιάζει με μια μεγαλύτερη έκδοση του Kindle Oasis, με ένα μεγάλο πλαίσιο στη μία πλευρά για να είναι πιο εύκολο να το κρατάτε με το ένα χέρι χωρίς να αγγίζετε την οθόνη, χωρίς όμως να διαθέτει τα φυσικά κουμπιά αλλαγής σελίδων του Oasis. Οι πτυσσόμενες δερμάτινες και υφασμάτινες θήκες μπορούν να προστατεύσουν το μπροστινό και το πίσω μέρος του Scribe όταν είναι κλειστό ή να στηρίξουν τη συσκευή σε διάφορες γωνίες όταν είναι διπλωμένο. Όπως και άλλα σύγχρονα Kindle, το Scribe διαθέτει πυκνότητα pixel 300 PPI για να κάνει το κείμενο και τα γραφικά να φαίνονται ευκρινή, ενώ 35 LED θα κρατήσουν τον μπροστινό φωτισμό της συσκευής ομαλό και ομοιόμορφο (από 25 LED στο Oasis, 17 LED στο Paperwhite και μόλις τέσσερα LED στο βασικό Kindle).

Για επιπλέον 30 δολάρια, η Amazon διαθέτει επίσης το αξεσουάρ Premium Pen που τροφοδοτείται από μπαταρία και διαθέτει λειτουργία γόμας και ένα custom πλήκτρο για λειτουργία συντόμευσης. Με κόστος 20 ή 50 δολάρια επιπλέον θα πάρετε 32GB ή 64GB αποθηκευτικού χώρου, αντίστοιχα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Kindle Scrible δεν διαθέτει την αδιαβροχοποίηση IPX8 που διαθέτουν όλα τα Kindles μεσαίας κατηγορίας, χωρίς αυτό να αποτελεί κατά γενική ομολογία πρόβλημα.

image.png.d55795256ba9a87b78615d3eb8730d4f.png

Το Kindle Scribe έρχεται για να ανταγωνιστεί συσκευές e-ink συμβατές με stylus, όπως το ReMarkable 2, το οποίο έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το Scribe. Όμως το κόστος του ReMarkable αν σ’ αυτό προστεθεί και το Marker είναι μεγαλύτερο από αυτό του Scribe, ενώ η οθόνη του (226 PPI) δεν είναι τόσο ευκρινής όσο του Scribe. Το πιο κρίσιμο στοιχείο για το Scribe βέβαια είναι η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της amazon το οποίο διαθέτει 3 εκατομμύρια τίτλους, με ελάχιστα ελληνικά βιβλία.

  • Like 8